Оголошено масштабний міжнародний фотоконкурс «Wiki Loves Monuments»

Політехніків запрошують взяти участь у щорічному міжнародному фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments). Це найбільший у світі фотоконкурс. Цього року він пройде у понад 50 країнах світу. Конкурс триває з 1 по 30 вересня 2017 року.

Мета — зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії.

До першого листопада в кожній країні відберуть десять світлин, які отримають найвищі оцінки журі. Їх представлять на міжнародному етапі конкурсу.

Конкурсний список складається з понад 70 тисяч пам’яток історико-культурної спадщини України з усіх областей, у тому числі Криму.

Участь у конкурсі може взяти кожен охочий! Для цього треба зробити три кроки:

  1. Зареєструватисяу Вікісховищі (при реєстрації треба вказати дійсний e-mail).
  2. Знайти пам’ятку (у кожної є власний ідентифікатор — ID) у списках пам’яток.
  3. У період з 1 по 30 вересня 2017 року завантажити фотопам’ятки з переліку: знайдіть у списках рядок із потрібним об’єктом, і в останній колонці натисніть на посилання «[Завантажити фото]» або «Завантажити ще фото».

Сфотографувати пам’ятки можна під час конкурсу або взяти старі фото, головне — свої власні та якісні.

Також цього року можна завантажувати відеоматеріали, де зображені пам’ятки.

Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих робіт, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток та переможцями спецномінацій.

Детальніше із регламентом фотоконкурсу можна ознайомитися за посиланням: https://ua.wikimedia.org/w/index.php?cupid=5147

Контактна особа від організаторів заходу — Сергій Дмитрович Петров, тел. 067 532–14–73, e-mail: kharkivian@gmail.com.

Довідка:

Вперше Wiki Loves Monuments провели в 2010 році у Нідерландах. Наступного року конкурс провели ще в кількох європейських країнах, і, згідно з Книгою рекордів Гіннесса, він побив світовий рекорд як фотоконкурс з найбільшою кількістю учасників. У 2012 році це змагання розширилося за межі Європи: в ньому взяли участь фотографи з 35 країн.

2016 року конкурс Wiki Loves Monuments пройшов у 42 країнах світу. В українській частині конкурсу було завантажено понад 36 тисяч фотографій понад 14,5 тисяч об’єктів культурної спадщини, з яких 2523 пам’ятки були сфотографовані вперше. Світлинами поділились 250 учасників.