Студенти ХПІ привітали учасників АТО з Днем захисника України

Напередодні святкування Дня захисника України, який відзначається 14 жовтня, в Музеї історії НТУ «ХПІ» відбулася зустріч студентів з офіцерами-учасниками бойових дій у зоні АТО, доцентом кафедри хімічної техніки та промислової екології ХПІ Михайлом Васильєвим і завідувачем науковою лабораторією вишу Максимом Гуренком.

Випускник кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» 2001 року Максим Гуренко і випускник кафедри хімічної техніки та промислової екології 2007 року Михайло Васильєв були призвані, як офіцери запасу. У квітні 2015 року вони проходили службу в Луганській і Донецькій областях у різних бригадах: старший лейтенант Максим Гуренко служив у 93-й бригаді, лейтенант Михайло Васильєв — у 53-й. Обидва мужньо виконували свій громадянський і військовий обов’язок, мають нагороди.

«Ми завжди будемо пам’ятати про тих захисників України, які у важкі роки Другої світової війни, і зараз, не шкодуючи життя захищали і захищають рідну землю, оберігаючи мир і спокій рідних, близьких», — сказав проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» професор Юрій Зайцев на відкритті зустрічі. Він також зазначив, що 29 випускників харківського Політеху загинули в зоні АТО. Проректор ХПІ закликав присутніх студентів добре вчитися, щоб бути гідними пам’яті полеглих.

Студенти факультетів комп’ютерних та інформаційних технологій (декан — проф. Микола Заполовський), технологій неорганічних речовин (декан — проф. Сергій Лещенко), технологій органічних речовин (декан — проф. Олександр Некрасов) та викладачі ХПІ поспілкувалися з учасниками бойових дій, а також переглянули унікальні світлини.

Від імені всіх політехніків присутні привітали захисників Максима Гуренка та Михайла Васильєва з наступаючим святом і подякували їм за мужність і відвагу.

Довідка:

День захисника України — державне свято України, яку відзначається 14 жовтня, у день святої Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва. Свято встановлено Указом Президента України №806/2014 від 14 жовтня 2014 р. з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.