У ХПІ відбулася фінансова гра для школярів

24 жовтня в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» школярі 11-х класів взяли участь у фінансовому тренінгу «Cash Flow». Захід організували у рамках профорієнтаційної роботи викладачі кафедри економіки та маркетингу економічного факультету ХПІ спільно з представниками ділового клубу «Партнер».

«Минулого року ми вже проводили командну гру для учнів 10-11 класів. Судячи з усього, вона пройшла на достойному рівні та зацікавила дітей, адже деякі з учасників зараз навчаються в ХПІ на нашому факультеті, а деякі з них беруть учать у «Саsh Flow» цього року. Це дуже приємно», — відзначив на відкритті заходу декан економічного факультету професор Петро Перерва.

Цього року свої фінансові здібності перевірили 35 учнів з 8 навчальних закладів Харкова та області: ЗОШ №160, №126, №134, №41, ХСШ №18, Харківських гімназій №14, №46 та Безлюдівського юридичного ліцею.

Під час гри, яка пройшла  у виставковому центрі головного корпусу ХПІ, діти вчилися проводити ділові переговори, знаходити бізнес-партнерів, укладати угоди, вирішувати фінансові питання. У цьому їм допомагала команда тренерів ділового клубу «Партнер».

У рамках заходу школярі також поспілкувалися з завідувачем кафедри економіки та маркетингу НТУ «ХПІ» професором Анатолієм Яковлєвим та заступниками декана економічного факультету доцентами  к.е.н. Тетяною Кобєлєвою та Олександром Гуцаном. Дітям розповіли про кафедру, умови навчання в університеті, перспективи оволодіння спеціальностями, за якими готує кафедра.