ХПІ — учасник міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті» та триразовий переможець виставкових конкурсів

Науковці Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» представили інноваційні досягнення вишу в науково-освітній сфері на IX Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті». Разом з іншими учасниками заходу політехніки обговорювали основні напрями удосконалення системи освіти України та її входження у європейське освітнє та наукове співтовариство, налагодження тісної співпраці з закордонними освітніми партнерами, участь у міжнародних наукових програмах і проектах, демонстрували інноваційні розробки.

Організатори: компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

У виставці, яка відбулася 24-26 жовтня 2017 року в Київському палаці дітей та юнацтва, взяли участь провідні науковці та фахівці НАПН Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти МОН України, органів державної влади та управління, керівники та практичні працівники навчальних закладів, представники закордонних навчальних закладів і міжнародних освітніх агенцій, а також випускники, учні, батьки та широка громадськість. Їх привітали народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, член колегії МОН України Іван Кириленко та президент НАПН України, академік НАН України і НАПН України Василь Кремень.

У рамках форуму «Інноватика в сучасній освіті» проходили виставкові конкурси для його учасників. За підсумками цих конкурсів НТУ «ХПІ» отримав три нагороди:

  • диплом переможця в рейтинговому конкурсі «Лідер інновацій в освіті» за номінацією «Якість освіти» з нагородженням пам’ятним знаком — найпрестижніша нагорода виставки цього року;
  • диплом переможця в конкурсі з тематичних номінацій у номінації «Інклюзивна освіта: рівні права — рівні можливості» з нагородженням золотою медаллю;
  • диплом за активну інноваційну діяльність у підвищенні якості навчально-виховного процесу.

На науково-практичній конференції «Актуальні проблеми створення системи внутрішнього забезпечення якості вищої освіти», яка проходила в рамках виставки, науковці ХПІ розповіли про принципи системи управління якістю освіти в харківському технічному виші. Крім того, вони презентували інноваційні розробки політехніків. Зокрема, на виставковому стенді НТУ «ХПІ» представили:

  • діючі макети експериментальної бази НДПКІ «Молнія», уніфікованої інтернет-базованої інформаційно-керуючої системи АСУ ТП нафтогазовидобувних комплексів, еталону величин імпульсного електромагнітного поля;
  • деталі з вентильних металів, оброблені згідно розробленої фахівцями університету технології мікродугового оксидування, що значно підвищує експлуатаційні характеристики оброблених деталей та термін їх служби та зразки деталей, отриманих за технологією Rapid Prototyping, та інші розробки.

До експозиції також  входили плакати, на яких представлена діяльність вчених, фахівців, студентів університету за багатьма напрямами навчальної та науково-дослідної роботи. Крім здобутків в інноваційній діяльності, відвідувачам стенду розповіли про особливості навчання в ХПІ, його активну міжнародну діяльність, академічний обмін студентами, викладачами та інші аспекти.

Довідка:

Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті» — професійний захід в освітньому просторі України, спрямований на презентацію, обмін досвідом, узагальнення та поширення інноваційних досягнень, набутих у практичній діяльності навчальних закладів, використання міжнародних освітніх новацій, ознайомлення з засобами навчання, проектами та програмами.