Вчені ХПІ візьмуть участь у Міжнародному конгресі USERN

Вчені Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» разом з провідними науковцями світу візьмуть участь у II Міжнародному Конгресі та Фестивалі USERN. Захід пройде під патронатом голови Харківської облдержадміністрації 8–10 листопада 2017 року. Головна мета конгресу — спілкування молодих науковців України і світу з провідними іноземними дослідниками, які представляють фізичні, соціальні, біологічні та медичні науки. Серед ключових спікерів та лауреатів конгресу науковці зі Сполучених Штатів Америки, Канади, Німеччини, Італії, Великої Британії та Словенії.

Організатори: USERN (Universal Scientific Education and Research Network — міжнародна науково-освітня дослідницька мережа) та Університетський консорціум ВНЗ Харківської області.

Заходи конгресу проходитимуть в НТУ «Харківський політехнічний інститут», ХНУ ім. В.Н. Каразіна,  Національному фармацевтичному університеті і Харківському національному медичному університеті. На базі цих навчальних закладів буде створено 5 наукових майданчиків, де читатимуть лекції й братимуть участь у дискусіях видатні вчені світового рівня.

Церемонія відкриття й Пленарне засідання конгресу відбудуться 8 листопада о 9.00 в готелі Premier Palace Hotel Kharkiv.

Засідання за локаціями відбудуться 9 листопада, в четвер, в університетах Харкова. Цього дня в НТУ «ХПІ» (головний корпус, 12 аудиторія) свої доповіді представлять молоді вчені харківського технічного вишу:

  • доктор технічних наук, професор кафедри динаміки і міцності машин Олексій Ларін —«Probabilistic modelling for reliability prediction of engineering designs» («Імовірносне моделювання для прогнозування надійності елементів машинобудівних конструкцій»);
  • кандидат технічних наук, доцент кафедри вищої математики Тетяна Шматко — «The R-functions theory. Application to the problems of plate and shallow shell theory» («Теорія R-функцій. Застосування до задач теорії пластин і пологих оболонок»);
  • кандидат технічних наук, старший науковий співробітник кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики Михайло Кіріченко — «Hybrid Solar Generating Module» («Гібридний сонячний генераторний модуль»).

Крім того, передбачаються виступи ключових спікерів, лауреатів USERN, панельні дискусії.

Більш докладно з програмою конгресу можна ознайомитися нижче.

У рамках міжнародного заходу проведуть III Міжнародний фестиваль малюнків дітей-пацієнтів, а також підіб’ють підсумки робіт молодих учених, які зробили значний внесок у розвиток науки. П’ять найкращих з них отримають премії у розмірі 5 тис. доларів кожен. Крім того, перша десятка, до якої на рівні молодих науковців зі всього світу увійшли й випускники НТУ «ХПІ», отримає тревел-ґранти до провідних університетів світу.

III Міжнародний фестиваль малюнків дітей-пацієнтів розпочнеться 8 листопада о 17.00 в готелі Premier Palace Hotel Kharkiv.

Церемонія закриття конгресу й нагородження молодих учених: 10 листопада о 9.30 у ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Північний корпус, Колонний зал.

Контактні особи:

Голова Ради молодих учених ХОДА Куфтеріна Наталя Сергіївна, тел.: +38 067 18 96 847,

Начальник відділу міжнародних зв’язків ХНМУ Стащак Анжела Юріївна +38 099 484 02 85.

The USERN Congress 2017

 Довідка:

USERN — Міжнародна науково-освітня дослідницька мережа при ЮНЕСКО. Вона була створена у 2015 році як незалежна міжнародна організація з основною метою мирного й гуманітарного розвитку освіти і наукових досліджень у всьому світі. Мережа об’єднує  кращих вчених світу з усіх наукових галузей. Діяльність мережі спрямована на створення нових освітніх програм, реалізацію спільних науково-дослідних проектів, забезпечення етичних стандартів у науковому середовищі. Щорічно до Всесвітнього дня науки за мир і розвиток мережею проводиться конгрес та фестиваль. Під час Конгресу ключові спікери зустрічаються з молодими ученими. Фестиваль є святковою частиною заходів і слугує платформою для відзначення високих досягнень молодих учених.