Глибинне українське мистецтво — в НТУ «ХПІ»

У науково-технічній бібліотеці НТУ «ХПІ» відкрилася виставка живопису відомого українського художника Віктора Цапка «Борітеся — поборете!». Захід відвідали більше сотні людей. Серед гостей експозиції — студенти і співробітники ХПІ, представники громадської козацької організації, волонтери, художники та інші діячі мистецтва.

Основна тема, яка відображається у представлених творах художника —українська історія, культура, особливо козацької доби.

Виставка Віктора Цапка відкрилася концертною програмою від учнів музичної школи №1 ім. Л. Бетховена. Вони виконали відомі музичні твори: «Мелодія» Мирослава Скорика, частина опери «Кармен», «Ішла дівчина лужком», «Пісенька Джури».

У рамках виставки відбулася презентація книги «Просвітянин Олекса Коваленко: Частка в контексті тоталітарної доби» кандидата історичних наук, директора музею історії м. Кам’янське (Дніпропетровська обл.) Наталії Буланової.

Роботи художника Віктора Цапко виставлені в науково-технічній бібліотеці НТУ «ХПІ» (конференц-зал). Всього представлено близько 20 робіт, які можна буде подивитися до 12 грудня.

 Довідка:

Віктор Цапко — український художник, член Національної спілки художників України. Народився у 1956 році в Херсонській області. У 1979 році вступив до Одеського художнього училища ім. Грекова. З 1986 року жив і навчався у Санкт-Петербурзі (народна студія Василя Ілліча Суворова).

З 1998 року жив у Торонто (Канада), і виставляв свої картини в одній з найпрестижніших українських галерей в Канаді — «KUMF». У ній представляли свої роботи понад 100 українських художників. За час своєї творчої діяльності Віктор Цапко представляв свої роботи в багатьох містах України, Канади, США та інших країн. З 2012 року він живе і працює в Полтавській області.