Політехніки позмагаються за поїздку на авіафорум до Лондона

11 грудня у ХПІ пройшов перший етап всеукраїнського проекту «Авіатор 2018». У боротьбу за поїздку на міжнародний авіаційний форум Фарнборо у Великій Британії вступили 11 політехніків. У конкурсантів було 1,5 години на вирішення завдань з математики та фізики. Результати туру покажуть кращих студентів, які продовжать участь у проекті і боротьбу за головний приз.

Конкурс проводиться всьоме, і з кожним роком збільшує кількість учасників. У цьому році це — 8200 студентів з 50 провідних технічних вишів країни. Згідно з правилами, до участі в «Авіаторі» допускаються студенти всіх форм навчання, аспіранти і молоді спеціалісти до 25 років включно.

Проект триватиме до квітня 2018 року. Попереду на учасників чекають два відбіркові етапи: у лютому 2018 року — тестування з технічної англійської мови, у березні 2018 року — з історії та теорії авіації. Фінал відбудеться у квітні, коли конкурсанти представлятимуть експертам свої проекти.

Склад журі очолює відомий авіаконструктор Дмитро Ківа. До команди суддів також увійшли: випускник Гарвардського університету і володар стипендії «Майбутні лідери у транспорті» Центру дослідження проблем транспорту Eno Center for Transportation (США) Антон Волов; керівник департаменту академічних зв’язків і навчання персоналу «Прогресстех-Україна» Максим Гладський; директор представництва Emirates в Україні Євген Іванов; менеджер по транспорту Фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 2018 Сергій Хижняк; директор з координації та підтримки виробництва у компанії «Інтеравіа» Олександр Черепанов.

Сотня найталановитіших і найперспективніших конкурсантів отримають приз — поїздку на авіасалон Фарнборо до Лондона, який відбудеться у липні.

Довідка:

Фонд Бориса Колеснікова реалізує освітні проекти 9 років. За роки існування «Авіатора» у ньому взяли участь близько 12 000 студентів технічних спеціальностей, 500 з них стали переможцями і відвідали кращі європейські авіафоруми.