Нові здобутки студентів ХПІ у сфері IT

За підсумками Х Міжнародної студентської олімпіади в галузі інформаційних технологій «IT – Planet» Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» став чемпіоном України серед навчальних закладів вищої професійної освіти. Статус переможця у цих змаганнях Політех виборов уже вчетверте завдяки успішним виступам студентів ХПІ, які брали участь у відбіркових етапах змагань.

Успішно виступив на цій олімпіаді магістрант кафедри «Комп’ютерне моделювання процесів та систем» НТУ «ХПІ» Микола Коновалов (інженерно-фізичний факультет, група І–22 бм; науковий керівник — завідувач кафедри, д.т.н., професор Дмитро Бреславський). Микола здобув друге місце по Україні в конкурсі «Адміністрування Linux».

Високий результат на олімпіаді «IT–Planet» показали також студенти кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» (ОТП; завідувач кафедри — д.т.н. Сергій Семенов; факультет «Комп’ютерні та інформаційні технології»).

Команда ХПІ у складі студентів кафедри ОТП Дениса Волошина та Павла Білоусова (група КІТ–22м) виборола перше місце по Україні в номінації «Виріб» у конкурсі вільної робототехніки «Робофабрика». Крім того, юнаків запросили на міжнародний фінал олімпіади.

Почесні призові місця на олімпіаді посіли й інші студенти кафедри ОТП:

  • Груздов Марко (група КІТ–24а) здобув перше місце по Україні в конкурсі «Адміністрування Linux» та був запрошений на міжнародний фінал олімпіади;
  • Олексій Мельников (група КІТ–12м) — друге місце по Україні в конкурсі «Розробка мобільних застосунків»; запрошений на міжнародний фінал олімпіади;
  • Сергій Стасюк (група КІТ–22м) — третє місце по Україні в конкурсі «Розробка мобільних застосунків»;
  • Роман Ковтун (група КІТ–12м) — третє місце по Україні в конкурсі компанії Cisco «Технології передавання даних у локальних та глобальних мережах». Слід зазначити, що раніше Роман виборов «срібло» у командному заліку ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади в галузі знань «Інформатика та обчислювальна техніка» з напряму «Комп’ютерна інженерія» для спеціальності «Комп’ютерні системи та мережі». Роман Ковтун разом з тренером старшим викладачем кафедри ОТП Сергієм Межерицьким здобули кубок та диплом олімпіади. Крім того, Романа відзначили грамотою за детальність опису вирішення задач.

На урочистому засіданні Вченої ради НТУ «ХПІ» Почесний ректор університету професор Леонід Товажнянський та проректор з наукової роботи професор Андрій Марченко вручили медалі та дипломи переможцям олімпіади, подякували їм за гідні здобутки та побажали подальших успіхів на вітчизняному та міжнародному рівні.

 Довідка:

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади в галузі знань 0501 «Інформатика та обчислювальна техніка» з напряму «Комп’ютерна інженерія» для спеціальності «Комп’ютерні системи та мережі» відбувся в Кременчуцькому національному університеті імені М. Остроградського.

 Офіційний представник НТУ «ХПІ», відповідальний за організацію успішної участі студентів в олімпіаді «IT – Planet» — старший викладач кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» Сергій Межерицький.