Заходи від Представництва ЄС в Україні

Студентів НТУ «ХПІ» запрошують взяти участь у заходах інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» від Представництва Європейського Союзу в Україні. Презентації, семінари та тренінги відбудуться 14-15 березня у Харкові та Первомайському.

Мета кампанії — пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширити європейські цінності та підвищити рівень обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Так, під час візиту делегації Представництва Європейського Союзу в Україні до Харкова та Первомайського буде проведено наступні зустрічі:

14 березня 2018 р. (середа)

Презентація відкритих конкурсів на гранти та проекти ЄС

Час: 13:30-15:00,  місце:  м. Харків, A-level HUB, пл. Павловська, 6, 2-й пов. Участь у заході за попередньої реєстрації за посиланням: http://bit.ly/EU_open_calls_presentation; подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/178428336108730/.

Під час заходу буде представлено пріоритети допомоги, яку ЄС надає Україні, а також зроблено огляд програм Євросоюзу, зокрема інформаційних, освітніх та культурних проектів (серед них — Horizon 2020, Creative Europe, Erasmus+, Culture Bridges та ін).

Тренінг для громадських організацій «Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора?»

час: 15:30 – 18:30, місце: м. Харків, A-level HUB, пл. Павловська, 6, 2-й поверх. Участь у заході за попередньої реєстрації за посиланням: http://bit.ly/NGOs-training; подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/782203721969438/.
Тренінг орієнтований на неурядові організації, які тільки починають або хочуть підвищити успішність подання грантових заявок на конкурси ЄС, покращити рівень комунікації з донором, а також для тих, кому тема буде корисною у контексті їхньої громадської діяльності.

Теми обговорення: термінологія грантових заявок і тендерів; хто такі донори і принципи ефективної комунікації з ними; види грантової допомоги, як зрозуміти потреби донора та відобразити це у своїй заявці та інші; розгляд реальних прикладів з грантових конкурсів ЄС та практичні завдання.

15 березня 2018 р. (четвер)

Брейн-ринг для молоді на тему Європейського Союзу

час: 11:00-12:30, місце: м. Первомайський, Первомайський будинок дитячої та юнацької творчості, вул. Кіндратьєва.

Публічна презентація для молоді, активістів та представників ГО

час: 13:00-14:30, місце: м. Первомайський, Хаб «Комора», 1-2-й мікрорайон, Громадський центр.

Під час заходу буде представлено програми, проекти та інформаційні ресурси Євросоюзу (серед них — Horizon 2020, Creative Europe, Erasmus+, Culture Bridges та ін), а також можливості співпраці.

За додатковою інформацією звертайтесь до Ольги Міщенко, тел. +38(096)6817607, omishchenko@internews.ua або до Ірини Широкової, тел. + 38(097)1772416, ishyrokova@internews.ua.

Довідка:

Інформаційна кампанія «Будуймо Європу в Україні» — це серія інформаційно-просвітницьких заходів (тематичних зустрічей, семінарів, тренінгів, інтерактивних ігор), які Представництво ЄС в Україні проводить по всій країні. Мета — пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. До участі у заходах у рамках інформаційної кампанії Представництва ЄС запрошуються усі охочі.

Брейн-ринг на європейську тематику — гра для студентів та школярів, яка допоможе молоді в інтерактивний спосіб покращити знання про історію Європи, її політичне, економічне, культурне життя, а також відчути командний дух і розвинути аналітичні навички.