Випускниця ХПІ працює в провідній європейській компанії

Євгенія Ржавська, випускниця кафедри динаміки і міцності машин НТУ «ХПІ» (спеціальність — «Інформаційні технології проектування) зайняла посаду інженера-конструктора в одній з провідних інженерно-консалтингових компаній ТОВ «БІІР Україна» (головний офіс BIIR — м. Орхус, Данія). Раніше Євгенія успішно завершила переддипломну практику на цьому підприємстві, яка була організована для студентів інженерно-фізичного факультету ХПІ в рамках реалізації договору про співпрацю між університетом і ТОВ «БІІР Україна» (м. Одеса).

«Наша компанія зацікавлена ​​у співпраці з молодими амбітними фахівцями, адже саме за ними майбутнє України. Для випускників наше підприємство є престижним місцем роботи, оскільки ми забезпечуємо своїм співробітникам повну соціальну захищеність. І, звичайно, ми будемо раді молодим перспективним співробітникам, які володіють фундаментальною інженерно-математичною підготовкою та сучасними інформаційними технологіями, мотивовані працювати і розвиватися разом з нашою компанією», — зазначила директор ТОВ «БІІР Україна» Дiнара Акжигiтова.

На фото: випускниця НТУ «ХПІ» Євгенія Ржавська (ліворуч) та директор ТОВ «БІІР Україна» Дiнара Акжигiтова (праворуч).

Нагадаємо, делегація датської компанії ТОВ «БІІР Україна» відвідала НТУ «ХПІ» влітку 2017 року. Тоді було прийнято рішення, що найбільш перспективний варіант освітнього співробітництва — проходження переддипломної практики кращими студентами ХПІ в українському представництві компанії. Так, у студентів з’явилася можливість застосовувати свої знання в реальних проектах компанії і виконувати необхідні дослідження для підготовки магістерських дипломних робіт на своїй кафедрі. Крім того, мета співпраці також — працевлаштування в компанії кращих випускників інженерно-фізичного та електромашинобудівного факультетів НТУ «ХПІ». За результатами переговорів восени 2017 року між ХПІ та ТОВ «БІІР Україна» було підписано договір про співпрацю.

Довідка:

BIIR — інженерно-консалтингова компанія, заснована в 2008 році в місті Орхус, Данія. У 2013 році був відкритий український офіс в Одесі (ТОВ «БІІР Україна»). Компанія спеціалізується на проектах з використання вітроенергетики та інших відновлюваних джерел енергії, видобутку і транспортування газу і нафти. BIIR надає послуги з розробки продуктів в галузі енергетики (конструювання та проектування механічних і електричних систем, розробка програмного забезпечення, промисловий дизайн і т.д.), управління проектами, впровадження систем контролю якості, оцінки концептів і бізнес-планування.