Фестиваль дружби від іноземних студентів ХПІ. ВІДЕО

Наприкінці березня на факультеті міжнародної освіти НТУ «ХПІ» відбувся Фестиваль дружби. Свою культуру представили понад 20 студентів з різних країн світу, зокрема, з Анголи, В’єтнаму, Єгипту, Китаю, Лівану, Марокко, Нігерії, Туреччини та інших країн. Студенти-іноземці, які навчаються в ХПІ, також виконали свої національні пісні і танці та прочитали вірші російською мовою.

За словами організаторів, проведення такого фестивалю сприяє зміцненню дружби і взаєморозуміння між іноземними студентами та громадянами України, знайомству з культурними традиціями і побутом різних народів. Крім того, Фестиваль дружби — це можливість для іноземних студентів ХПІ продемонструвати власні таланти.

«Вразило те, що іноземні студенти так швидко вивчили російську мову — лише за 5-6 місяців. Особливо сподобалося те, з якою гордістю вони розповідали про свої країни, а також запальні африканські танці і спокійні мелодії Азії у їхньому виконанні. Студенти дуже талановиті!», — поділився враженнями гість фестивалю студент Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії НТУ«ХПІ» Вадим Катенін (група ІТ–24).