У Харкові презентують унікальний ІТ-проект

У ХПІ побудують кампус, де поєднають ІТ-навчання, школу підприємництва та коворкінг. Проект презентують 13 квітня, одразу після цього розпочнеться будівництво. Запрацює новий університетський простір наприкінці 2018 року.

«Харків — місто університетів, освітній центр України. Це наша перевага, яку маємо постійно примножувати. Саме тому ми завжди підтримуємо реалізацію на Харківщині інноваційних проектів у сфері освіти, — відзначила голова ХОДА Юлія Світлична. — Такі проекти як інноваційний кампус в НТУ «ХПІ» розширюють можливості для навчання та подальшого працевлаштування молоді, а також створюють умови для об’єднання інтелекту й підприємницьких здібностей і тому мають стати місцем народження перспективних стартапів».

За задумом ініціаторів — НТУ «ХПІ» та проекту UNIT.City — інноваційний кампус (innovations campus) має стати простором освіти й розвитку підприємництва.

«Мета проекту — створити в Харкові умови, щоб талановиті IT-фахівці, студенти, автори стартапів та підприємці мали повноцінний доступ до знань і ресурсів та розвивали свій бізнес в Україні. Це допоможе підтримувати високий рівень харківських фахівців, впроваджувати передові технології у промисловий сектор регіону і підприємництво», — говорять організатори.

«Серце» кампуса — інноваційна освітня програма, що розроблена фахівцями UNIT.Factory у співпраці з НТУ «ХПІ», де талановита молодь буде навчатися інформаційних технологій безкоштовно. Також там продовжить свою роботу Школа малого і середнього підприємництва, а сучасний коворкінг дасть можливість креативним молодим фахівцям отримати робочі місця, кваліфіковану професійну підтримку бізнесу, безпеку, доступ до знань.

Планується, що до фінансування цього соціально-освітнього проекту будуть залучені інвестиції держави, підприємств та місцевого бізнесу.

Презентація проекту відбудеться, за участю голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, 13 квітня о 15:00 в  залі засідань Вченої ради НТУ «ХПІ» (головний корпус, 2 поверх, 12 аудиторія).

Деталі проекту і його значення для подальшого розвитку Харкова представлять:

– перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, голова Наглядової ради НТУ «ХПІ» Василь Хмельницький;

– ректор НТУ «ХПІ», професор, член-кореспондент НАН України Євген Сокол;

– засновник IT-компанії Харкова «NIX Solutions» Ігор Брагінський;

– керівник Школи малого и середнього підприємництва Лідія Пащук;

– керівник інноваційного учбового закладу UNIT.Factory Валерія Заболотна.