У ХПІ презентували діяльність нового інституту

Студентам харківських технікумів показали три кафедри Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту НТУ «ХПІ» (ІМІТ). Діти поспілкувалися з викладачами кафедр, дізналися про галузь машинобудування, можливості навчання, цікаві факти історії ХПІ.

Зустріч, присвячена презентації кафедр, пройшла в одному з коворкінгів вишу — Арсеналі Ідей Україна / Простір Ідей: Science&Museums (НТУ «ХПІ», електротехнічний корпус, 1 поверх). Тут перед студентами виступила представники кафедр ІМІТ: «Технологія машинобудування та металорізальні верстати», «Інтегровані технології машинобудування ім. М.Ф. Семка», «Матеріалознавство». Вони розповіли учням технікумів про історію та поточну діяльність кафедр, досягнення вчених, нове обладнання, міжнародні контакти кафедр. Далі студенти побували на кафедрах, де побачили їхню інфраструктуру та обладнання, яке дозволяє студентам здійснювати науково-дослідницьку діяльність та відповідати сучасним вимогам роботодавців. Так, завідувач кафедри «Матеріалознавство» професор Олег Соболь розповів учням про навчання та його зв’язок з виробництвом: «Студенти та аспіранти використовують сучасне обладнання в процесі навчання, а також для досліджень в рамках дипломних та дисертаційних робіт».

Під час екскурсії по кафедрі «Технології машинобудування та металорізальні верстати», завідувач кафедри професор Олександр Пермяков відзначив важливість сфери машинобудування: «Фахівці в сфері технологій машинобудування затребувані не лише в Україні, а й за кордоном. Рівень отриманих у Політеху знань дозволяє випускникам гідно конкурувати на ринку праці». Кафедра «Інтегровані технології машинобудування ім. М.Ф. Семка» також підтримує використання високих технологій у машинобудуванні. У січні 2018 роки там відкрили науковий Навчально-виробничий Центр з 3D систем.

Крім відвідування кафедр ІМІТ, для студентів провели екскурсію по ХПІ, зокрема, вони побували в музеї історії університету. Там учням технікумів розповіли про історію становлення та розвитку одного з найстаріших технічних вишів України.