Вчені ХПІ — учасники міжнародної конференції з технологій переробки горючих копалин

Співробітники кафедри технологій переробки нафти, газу та твердого палива НТУ «ХПІ» взяли участь у I-й Міжнародній науково-технічній конференції з сучасних технологій переробки пальних копалин. Захід об’єднав близько 70 науковців із України (НТУ «ХПІ», ДП «Український державний науково-дослідний вуглехімічний інститут (УХІН)», ДП «Гіпрококс»), Лівану, Росії, Туркменістану. Конференція пройшла на ДП «УХІН» 19 квітня 2018 року.

Мета форуму: обмін результатами наукових досліджень та експертними думками у сфері сучасних технологій переробки горючих копалин.

У рамках конференції виступив директор Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії НТУ «ХПІ» професор Ігор Рищенко, який розповів про розвиток та становлення кафедри ТП НГ та ТП. Співробітник кафедри Дар’я Білець презентувала доповідь «Переробка кам’яновугільних фусів з отриманням генераторного газу», яка була присвячена питанням отримання альтернативних видів палива з промислових відходів.

За словами учасників, конференція показала необхідність зміцнення співпраці між вищими навчальними закладами, проектними та науковими організаціями, виробничими підприємствами. Тому захід проводитиметься щорічно за участі ще більшої кількості українських та зарубіжних вчених, що сприятиме розвитку галузі переробки нафти, газу та твердих копалин.