День захисту дітей в ХПІ. Фоторепортаж

31 травня у Палаці студентів НТУ «ХПІ» пройшов святковий концерт, присвячений Міжнародному дню захисту дітей. Також в рамках святкування відбулося нагородження учасників конкурсу дитячої творчості «Казковий світ природи». Організатори — профспілка співробітників ХПІ і дирекція Палацу студентів ХПІ.

Перед гостями виступили артисти студії циркового мистецтва «Бенефіс». Вони представили яскравий і видовищний концерт, виконували акробатичні трюки і номери з дресированими тваринами. Порадувати дітей яскравими виступами прийшли й інші творчі колективи.

У цей святковий день також підбили підсумки конкурсу дитячої творчості «Казковий світ природи», який проводиться вже в сьомий раз. Цього року діти співробітників вишу представили конкурсній комісії малюнки, аплікації, різні вироби з використанням бісеру та природних матеріалів. Всі присутні мали змогу переглянути роботи дітей, які були виставлені у холі Палацу студентів.

Привітати дітей від імені ХПІ і вручити подарунки прийшли Голова профкому співробітників ХПІ Анатолій Фомін, директор Палацу студентів НТУ «ХПІ» Анатолій Марущенко, інші. Вони відзначили різноманітність робіт та їхню високу якість. Всі конкурсанти отримали подарунки, а переможців нагородили призами та грамотами.

Довідка:

1 червня кожного року в Україні і в усьому світі відзначається Міжнародний день захисту дітей. Його мета — привернути увагу до захисту прав дитини. В цей день проводять різні розважальні та соціальні заходи, присвячені дітям.

Рішення заснувати Міжнародний день захисту дітей було прийнято в листопаді 1949 року конгресом Міжнародної демократичної федерації жінок, а у 1950 року 1 червня пройшов перший День захисту дітей.