ХПІ розширює співробітництво з Варшавською Політехнікою

НТУ «ХПІ» підписав два договори з Варшавською Політехнікою (WUT): договір про співпрацю і договір про подвійні дипломи за магістерською програмою за напрямом «Mechanical Engineering». Підписання відбулося в рамках візиту ректора ХПІ професора Євгена Сокола і доцента кафедри двигунів внутрішнього згоряння ХПІ Дениса Мєшкова до WUT 29 травня 2018 року.

«Підписаний договір про подвійні дипломи за магістерською програмою у напрямку Mechanical Engineering дає можливість студентам ХПІ починаючи з другого семестру продовжити своє навчання на факультеті автомобілів та робочих машин WUT, а також підготувати і захистити там свою магістерську науково-дослідну роботу. Після отримання диплома про закінчення WUT, вони будуть захищати свою роботу в рідному університеті», — коментує ректор ХПІ Євген Сокол.

Освітня програма стартує вже в 2018 році. Участь в ній можуть взяти студенти, які закінчили навчання за програмою бакалавра і вступлять до магістратури на спеціальність «Енергетичне машинобудування» (спеціалізація «Двигуни внутрішнього згоряння»). Відзначимо, що навчання у Варшаві для студентів НТУ «ХПІ» безкоштовне, але потрібен високий рівень знання англійської мови.

За словами ректора ХПІ, підписані договори відкривають нову сторінку співпраці між двома університетами. «Спільна діяльність в конференціях і публікації в наукових виданнях України та Польщі, участь у наукових проектах і міжнародних програмах обміну приносить такі значущі плоди для нашого університету», — сказав Євген Сокол.

Ректор Варшавської Політехніки професор Ян Шмідт (Jan Szmidt) наголосив на важливості підписаних двосторонніх угод, а також перспективи подальшого розширення сфер співпраці з ХПІ. Найближчим часом заплановано проведення наукового воркшопу за участі студентів, викладачів і науковців ХПІ і Варшавської Політехніки.

В рамках візиту для делегації НТУ «ХПІ» провели екскурсію по головному корпусу Варшавської Політехніки і лабораторіям факультету автомобілів та робочих машин. Вони ознайомилися з рівнем оснащення лабораторій, в яких проводяться наукові дослідження, а також поспілкувалися з викладачами та студентами університету-партнера.