У ХПІ презентували освітні програми німецького університету

Лекція-зустріч з регіональним менеджером з питань Східної Європи Університету прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт (FHWS) Наталією Куделі відбулася в НТУ «ХПІ». Учасників заходу ознайомили з діяльністю FHWS, законодавчими аспектами навчання за кордоном, а також особливостями освітнього процесу і дозвілля німецьких студентів.

Зустріч з представниками FHWS організував німецький освітній центр НТУ «ХПІ». Мета — розповісти політехнікам про можливості, які надаються при навчанні у німецькому університеті-партнері. «У кожному семестрі десять студентів ХПІ навчаються в університеті прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт. Ці освітні проекти фінансуються в рамках програми Erasmus +. Згідно з нашим договором не тільки студенти можуть їздити за обміном, а й наукові співробітники, викладачі», — розповідає керівник німецького освітнього центру НТУ «ХПІ», доцент Денис Мєшков.

Крім студентів ХПІ, ознайомитися з освітніми програмами німецького вишу прийшли абітурієнти та їхні батьки. «Останнім часом ми спостерігаємо підвищений інтерес до вивчення німецької мови, — зазначає Денис Мєшков, — тому діяльність нашого освітнього центру спрямована на те, щоб відповідати цим сучасним тенденціям: тільки наш університет готовий запропонувати своїм студентам безкоштовні освітні програми для вивчення німецької мови. Причому студенти різного рівня знайдуть для себе найбільш підходящі програми і викладачів, включаючи німецького і австрійського лекторів».

Відзначимо, що з 1 липня 2018 року, після закінчення сесії, для студентів другого курсу інженерних спеціальностей НТУ «ХПІ» буде оголошено новий набір до освітнього проекту «Німецькомовний інженер».

Довідка:

Університет прикладних наук Вюрцбурґ-Швайнфурт (FHWS) (нім. Hochschule für angewandte Wissenschaften Würzburg-Schweinfurt) — це німецький державний університет, який пропонує безкоштовне навчання і гарантує дипломи, що визнаються у всьому світі. Він є четвертим за розміром університетом прикладних наук у Баварії. Заснований у 1971 році. Його кампуси знаходиться у двох містах — Вюрцбурґу і Швайнфурті.

В університеті освіту здобувають 9 000 студентів за більш ніж 40 бакалаврськими та магістерськими програмами (10 факультетів). Їх навчають близько 200 професорів.

Заняття проходять у лекційних залах та лабораторіях. Усім студентам доступні такі безкоштовні послуги, як Wi-Fi, IT-сервісний центр, бібліотека з міжнародної навчальною літературою та онлайн-каталогами, комп’ютерні класи та медіа-центри, кар’єрний центр.

Завдяки співпраці FHWS з регіональними компаніями, студенти мають можливість пройти в них 6-місячну практику під час свого навчання. Крім того, студенти вишу можуть написати дипломну роботу на підприємстві, що в майбутньому сприяє отриманню робочого місця безпосередньо після закінчення навчання.

Сьогодні в FHWS навчаються представники 60 держав світу. Він веде активну співпрацю і підписав партнерські угоди з 150 зарубіжними університетами.