ХПІ запрошує на фестиваль Hands on Science

У п’ятницю, 15 червня, в НТУ «ХПІ» відбудеться урочисте закриття проекту STEMCamp School і фестиваль науки Hands on Science. Учасники літнього наукового табору представлять свої 23 фінальні проекти за напрямками: енергетика та електроніка, екологія, фізика, хімія, інженерне проектування і математичне моделювання. Серед почесних гостей — представники Харківської облдержадміністрації.

Початок — 10:00

Місце — Центральна площа кампусу НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2).

Протягом 10 днів сто школярів відвідували лекції, тренінги, семінари, лабораторні практикуми від вчених ХПІ. Також для них провів майстер-класи провідний шкільний фізик-експериментатор Крістофер Чіаверіна (США). Після цього учасників об’єднали в команди для інтенсивної підготовки за одним із напрямків і розробки проектів, які представлять 15 червня. Серед них:

— «Захист від ураження блискавкою приватного будинку і прилеглої території»,

— «Marvel відпочиває» (створення екологічного коміксу, як потужної і доступної зброї в інформаційній компанії з питань екологічних проблем і ситуацій),

— «Сонячна піч» (базові принципи використання теплової енергії Сонця для розігріву їжі в польових умовах),

— «Світлофор з автономним живленням» (проект зі створенню моделі міського світлофора на основі світлодіодів з живленням від сонячної батареї і управлінням за допомогою мікроконтролера),

— «Косметичний крем «Американо» (розробка інноваційної рецептури косметичного крему, що містить кофеїн),

— «Створення 3D-моделі вітрогенератора» (комп’ютерне проектування моделі і друк її складових на 3d-принтері) і багато інших проектів.

Крім цього, діти створять сувенірні медалі з емблемою STEMCamp за допомогою 3d-принтера. Також для гостей буде працювати лабораторно-експериментальна зона, демонстрація майстер-класів і дослідів.

 

Довідка:

STEMCamp School НТУ «ХПІ» — інтенсивна літня школа для дітей, яка відкрилася 4 червня. Слухачами стали 100 школярів м. Харкова та області. Протягом 10 днів вони працювали з вченими вишу та розробляли свої проекти.

Організатори проекту — ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ» за підтримки Посольства США в Україні.

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, Engineering and Mathematics» — наука, технологія, інженерія і математика. Ці напрямки лежать в основі даної методики освіти. При цьому такі дисципліни вивчаються не окремо, як зазвичай, а у комплексі. Велике значення відіграє практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці. Учні отримують практичні навички, що можуть зробити життя простішим, наприклад створення «розумного дому».