«Технарі» і не тільки. Випуск ХПІ 2018!

26 червня в Палаці студентів ХПІ відбувся святковий захід — випускний вечір університету. Цього року дипломи про закінчення НТУ «ХПІ» отримали майже 4000 бакалаврів та магістрів, в їх числі — 68 іноземних громадян. Більше 800 осіб закінчили виш з «червоним» дипломом, з них — 18 студентів-іноземців. Серед почесних гостей урочистого вечора — губернатор Харківської області Юлія Світлична.

«Харківський «Політех» — це бренд. Для тих, хто має диплом ХПІ, відкриваються всі двері. Наскільки ви використаєте ці можливості, залежить виключно від вас. Бажаю вам завжди бути в авангарді і використовувати всі можливості, які відкриваються у вашому житті. Натхнення, розвитку, впевненості, залишайтеся порядними і чесними людьми протягом усього життєвого і професійного шляху», — привітала випускників голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юлія Світлична. Вона також зазначила, що НТУ «ХПІ» — серед найвідоміших вишів України і один з провідних технічних університетів країни. Юлія Світлична подякувала викладачам університету за високі позиції вишу в світових рейтингах навчальних закладів.

Ректор НТУ «ХПІ», доктор технічних наук, член-кореспондент НАНУ, професор Євген Сокол сказав, що двері альма матер завжди відкриті для політехніків: «Сьогоднішні випускники ХПІ закінчують університет із сучасними і затребуваними знаннями. Диплом НТУ «ХПІ» завжди був і залишається свідченням якісної підготовки студентів. Ми сподіваємося, що магістри і бакалаври 2018 року будуть творити, створювати нове. Бажаємо кожному з вас відбутися як професіоналу, досягати нових висот і примножувати славу Політеху».

Ректор університету професор Євген Сокол і голова ХОДА Юлія Світлична вручили дипломи кращим студентам, які є переможцями конкурсів, олімпіад, наукових конференцій, активістам спортивного і культурного життя університету. Також деякі студенти були нагороджені Почесними грамотами та Подяками Харківської облдержадміністрації. Серед них:

Денис Волошин — лауреат іменної стипендії ім. О.С. Масельського, призер Всеукраїнських та міжнародних студентських олімпіад зі штучного інтелекту, програмування роботів, мікроконтролерних пристроїв і робототехніки; один з учасників команди ХПІ, яка привезла друге місце з престижного міжнародного турніру мобільних роботів, що проходив у Варшаві (Польща) в 2018 році;

Сергій Малишев — лауреат стипендій Президента України, ім. А.М. Підгорного, Леонарда Ейлера (Німеччина), призер Всеукраїнських студентських олімпіад з теоретичної механіки, 1 місце — з опору матеріалів;

Світлана Луценко — стипендіат Президента України, переможець конкурсу студентських наукових робіт;

Вадим Карпов — лауреат іменної стипендії Харківської облдержадміністрації, багаторазовий призер II туру Всеукраїнського туру наукових студентських робіт;

Анастасія Волобуєва — іменна стипендіатка ім. О.С. Баркалова, призер Чемпіонатів України зі стрільби з лука, майстер спорту;

Вікторія Кумпицька — призер Всеукраїнських студентських олімпіад.

Випускники кафедри автоматизованих електромеханічних систем поділилися своїми спогадами про студентське життя і планами на майбутнє. Так, магістр Ярослав Кириленко розповів, що під час навчання вивчав різні системи автоматичного управління, а тепер ці знання він застосовує вже у своїй роботі: «Я займаюся розробкою безпечного обладнання для систем управління. Знайшов роботу в залізничній галузі».

Випускниця Анна Ватутіна зазначила, що навчання було складне, але разом із тим і цікаве, тому вона легко знайшла роботу за фахом: «Зараз буквально після захисту я починаю працювати на харківському акумуляторному заводі. Він займається розробкою, постачанням промислових акумуляторів, джерел безперебійного живлення. Батареї цього заводу були використані нашою кафедрою для розробки електромобіля».

Під час святкового концерту глядачі могли побачити безліч танцювальних, вокальних і акробатичних номерів від творчих колективів Палацу студентів ХПІ. Це — ансамблі «Україна», «Поліфонія», «Тріумф», вокал шоу-бенд «Сузір’я», СТЕМ, камерний хор ім. О. Петросяна, театр «Політехнік» і студія циркового мистецтва «Бенефіс». На сцені Палацу студентів виступали й випускники 2018 року. Політехніки в останній раз представили свої номери на сцені Палацу студентів. Тепер вони — дипломовані фахівці.

Більше світлин на сторінці прес-служби НТУ “ХПІ” у Facebook.