Легкоатлети ХПІ завоювали медалі Чемпіонату України

25-26 червня в Кропивницькому відбувся один з основних національних стартів річного легкоатлетичного сезону — командний Чемпіонат України. Від НТУ «ХПІ» у складі збірної Харківської області виступали 24 спортсмени, 18 з них взяли участь у фінальних змаганнях. Політехніки стали переможцями в ряді категорій.

Перше місце серед молоді в змаганнях з багатоборства зайняла студентка третього курсу ХПІ Ірина Рофе-Бекетова (група ХТ–45), у змаганнях серед дорослих результат спортсменки дозволив їй стати третьою.

У спринтерському бігу на 200 метрів студентка другого курсу факультету соціально-гуманітарних технологій Аліна Калістратова (СГТ–46у) здобула перемогу серед молоді, серед дорослих спортсменок вона була другою.

«Срібло» молодіжного Чемпіонату України і «бронзу» змагань серед дорослих з бар’єрного бігу на 110 м завоював Роман Супрун, студент третього курсу ХПІ (СГТ–45).

Дві нагороди командного Чемпіонату України дісталися Марині Немченко (БЕМ–73мп) — срібна медаль з бігу на 3000 м і бронзова медаль з бігу на 5000 м.

Бронзові медалі з естафетного бігу 4×100 м завоювали: Олена Маляренко (СГТ–46У), Аліна Калістратова (СГТ–46У), Жанна Ярушевська (СГТ–42м), Олександр Устименко (СГТ–42м), Анатолій Чорний (СГТ–46У) і Ярослав Ісаченков (Е–22ам).

Відзначимо, що Анатолій Чорний на цих змаганнях вперше виконав норматив майстра спорту України в естафетному бігу.