Випускники військової кафедри ХПІ удосконалюють навички

Навчальні збори проходять у Харкові та Чернівцях. Про це повідомили у регіональному медіацентрі Міністерства оборони України. Так, з 23 червня до 21 липня понад 850 випускників кафедри військової підготовки офіцерів запасу НТУ «ХПІ» здобувають практичні навички за 20 спеціальностями.

«Переважна більшість хлопців та дівчат проходить збори на базі Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», а близько 30 осіб — у військовій частині Десантно-штурмових військ, що у Чернівцях. Акцент на цьому фінальному етапі навчання ставиться на отриманні випускниками лідерських якостей. Адже вони — майбутні офіцери», — пояснив завідувач кафедри військової підготовки офіцерів запасу НТУ «ХПІ» полковник запасу Олег Стаховський.

Зазначимо, що майбутні офіцери-танкісти, воїни-автомобілісти та командири механізованих підрозділів успішно виконали нормативи з водіння спеціальних автомобілів, бронетехніки. Фахівці з обслуговування бойових машин на базі профільної кафедри військового інституту успішно впоралися із ремонтом техніки у польових умовах.

Наступного тижня випускники кафедри виконуватимуть залікові стрільби зі  стрілецької зброї, а також завдання з тактичної підготовки.

«Фіналом навчальних зборів стане складання 21 липня Військової присяги на вірність українському народу. Згодом їм буде надано військове звання «молодший лейтенант запасу», і вони отримають право служити на офіцерських посадах у різних силових відомствах», — додав Олег Стаховський.

Фото: Регіональний медіацентр Міністерства оборони України