«Політехнік» відкрив новий сезон — 2018

Цього року рекордна кількість учасників, близько 300 осіб, проведе свій літній відпочинок в спортивно-оздоровчому таборі «Політехнік» (Харківська обл., сел. Фігуровка). I зміна урочисто відкрилася 13 липня. Для покращення умов відпочинку у таборі провели масштабні роботи з оновлення інфраструктури.

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол привітав гостей та побажав їм цікавого, спортивного відпочинку. «Ректорат ХПІ зацікавлений у тому, щоб постійно працювати над покращенням благоустрою спортивно-оздоровчого табору «Політехнік». Тому до цього сезону ми повністю облаштували місця для відпочинку на березі р. Сіверський Донець, у тому числі встановили шезлонги та сонцезахисні парасольки. Для спортсменів ми зробили залу для занять спортивною боротьбою, облаштували спортивний майданчик. Як і раніше гостям табору «Політехнік» доступні також триразове харчування в комфортабельній їдальні, яка розрахована на 300 місць, і зона покриття Wi-Fi», — сказав ректор Євген Сокол.

Гостям та відпочивальникам представили цікаву шоу-програму, спортивні номери у виконанні творчих колективів Палацу студентів та спортсменів вишу.

У планах організаторів — забезпечення цікавого дозвілля протягом усієї зміни. Гостей бази відпочинку чекають спартакіади з різних видів спорту, веселі старти та квести.

Проректор ХПІ Магомедємін Гасанов також додав, що  у чотирьох котеджах, які функціонують на базі табору другий рік, закупили нові меблі (одноярусні ліжка).  Зусиллями ініціативних студентів кафедри фізичного виховання, спортсменів ХПІ, начальника табору та його заступника провели ремонтні роботи в деяких кімнатах (пофарбували стіни, підлогу та ін.). Крім того, продовжуються роботи з облаштування нових майданчиків на березі річки.

«Представників вітчизняного бізнесу, державних підприємств та установ, які інвестують у розвиток соціальної сфери, достатньо невелика кількість. ХПІ входить до цього числа. Мені надзвичайно приємно, що незважаючи на обмежені фінансові ресурси, Політех продовжує розвивати оздоровчий табір у Фігуровці», — зазначив віце-губернатор Харківської області Анатолій Бабічев, який відвідав захід.

Від імені голови Харківської обласної держадміністрації Юлії Світличної він подякував керівництву НТУ «ХПІ» за підтримку подібних соціально важливих проектів. «Упевнений, що спільними зусиллями ми зможемо зробити багато корисного. Губернатор області Юлія Світлична і наша команда обласної адміністрації робить усе можливе, щоб створювати належні умови для розвитку дітей, їх відпочинку, занять фізичною культурою і спортом. Дякуємо за те, що ХПІ підтримує подібні ініціативи та допомагає їх реалізувати», — додав Анатолій Бабічев.

Найближчим часом керівництво НТУ «ХПІ» планує завершити ремонтні роботи в  двоповерховому корпусі, в якому облаштують шість номерів (2 VIP та 4 стандартні номери) на 16 місць. За словами  проректора ХПІ Магомедєміна Гасанова, для цього вже заключили договір щодо проведення повного капітального ремонту цієї будівлі (проведення водо-, електропостачання, каналізації, заміна покрівлі даху та ін.). Для комфорту відвідувачів у кожному номері встановлять нові меблі, облаштують ванні кімнати (бойлер, душова, санвузол та ін.). Також у планах — будівництво та благоустрій нових 10 котеджів, а наступного року — будівництво басейну.

Усі ремонтні роботи з благоустрою СОТ «Політехнік» проводяться за активної підтримки ректорату НТУ «ХПІ» та за рахунок спонсорських коштів, які надають партнери вишу. Так, наприклад, килим для занять спортивною боротьбою (вартість — 16 тис. гривень) придбали за рахунок коштів партнерів з Туреччини.

Більш докладно про умови проживання, придбання/бронювання путівок — за посиланням. Також звертайтесь до групи СОТ «Політехнік» (сел. Фігуровка) у Facebook.

Більше світлин — на сторінціпрес-служби НТУ «ХПІ» у Facebook

Довідка: спортивно-оздоровчий табір «Політехнік» розташований в Харківській області, сел. Фігуровка у сосновому лісі на березі р. Сіверський Донець.

Гості можуть розміститися в комфортабельних котеджах або номерах у корпусах. Окрім обладнаного пляжу та спортивних майданчиків, відпочивальникам також пропонують екскурсії та походи, літній кінозал, квести та ін.