Арт-фестиваль молодіжних проектів NonStopMedia

З 27 серпня по 9 вересня у Харкові пройде IX фестиваль молодіжних проектів «NonStopMedia», де молоді художники України представлять 10 проектів експериментального візуального мистецтва. Палац студентів НТУ «ХПІ» стане майданчиком для експозиції робіт лауреатів конкурсу.

Крім того, в рамках паралельної програми фесту пройдуть лекції, відео-покази, літературні читання, музичні концерти, театральні вистави. На гостей заходу також чекає Performance night: протягом п’яти годин у Молодіжному парку свої перформанси представлять художники з України, Польщі та Великобританії.

Традиційний освітній сегмент «NonStopMedia» — теоретична платформа, де відомі художники, куратори та мистецтвознавці поділяться своїм досвідом з учасниками фестивалю, проведуть майстер-класи. Зокрема, 3 вересня в Плаці студентів ХПІ можна буде прослухати лекцію німецького художника, скульптора Філіпа Модерсона (початок — 18.00). Він розповість про життя та працю молодих художників у Німеччині.

Вхід на всі заходи — вільний.

Контакти: кураторка фестивалю Анастасія Хлестова, тел.: +380665951461

Е-mail: nonstopmedia.kh@gmail.com.

Сайт: www.nonstopmedia.org

Програма арт-фестивалю

Програма-фестивалю-молодіжних-проектів-NonStopMedia-IX

Довідка:

NonStopMedia — один з перших фестивалів в Україні, який зосереджується на молодіжному мистецтві. Перший фестиваль був проведений у 2003 році. NonStopMedia — це «стартовий майданчик» для експериментального візуального мистецтва в Україні, який дає можливість молодим і досі невідомим художникам заявити про себе.

Організатор — Харківська муніципальна галерея 

Головне завдання NonStopMedia IX — сприяти молодим авторам у творчій діяльності у галузі сучасного мистецтва. У конкурсі пріоритети надаються проектному мисленню, професіоналізму у втіленні ідеї, новаторству та подоланню табу (художніх, соціальних тощо). Автор повинен продемонструвати вміння реалізовувати проекти з чіткою концепцією і внутрішньою логікою.

Члени журі (Тетяна Тумасян/Харків, Україна — кураторка, директорка Харківської муніципальної галереї, засновник фестивалю NonStopMedia; Сергій Братков/Харків-Москва — художник, фотограф, куратор, учасник Вінеціанської бієнале; Роман Мінін/Харків, Україна — художник, переможець і лауреат міжнародних арт-форумів, лауреат NonStopMedia) відберуть 10 проектів, які будуть експонуватися на фінальній виставці у Харкові. Лауреати матимуть можливість представити свої проекти у 2019 році в провідних галереях України.