Зміна у Фігуровці: Найспортивніший сезон

У спортивно-оздоровчому таборі «Політехнік» (Харківська область, сел. Фігурівка) відбулося урочисте відкриття III зміни. Цього разу відпочити і провести тренування на березі річки Сіверський Донець приїхала рекордна кількість студентів ХПІ — понад 100 осіб. Більшість з них — спортсмени (легка атлетика, аеробіка, боротьба, інші види спорту). У святковому шоу на честь відкриття III зміни 15 серпня взяли участь: керівництво НТУ «ХПІ», голови профкомів університету, представник Харківської облдержадміністрації (ХОДА).

Ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол привітав присутніх з початком зміни і побажав усім гарного відпочинку: «Приємно бачити тут величезну кількість молоді. Щороку ми створюємо нові додаткові умови для відпочинку в цьому таборі. Будемо рухатися вперед, нарощувати темп, щоб реалізувати всі наші плани».

Глава громадської ради при ХОДА Олексій Курцев відзначив швидкий темп розвитку СОТ «Політехнік»: «Раніше я був тут навесні, з тих пір відбулися значні зміни. Видно розвиток інфраструктури: оновлені корпуси, нові будиночки, підхід до річки. Для відпочинку сьогодні зроблено дуже багато. Думаю, що через рік «Фігуровка» стане візитівкою Політеху».

У цей день гості і відпочиваючі були не лише глядачами, а й учасниками цікавої шоу-програми. Частину виступів традиційно показали творчі колективи Палацу студентів ХПІ — циркові, акробатичні, танцювальні та вокальні номери. Були виступи, підготовлені й відпочиваючими. Вони демонстрували свої вокальні та танцювальні таланти, розігрували сценки КВК, а також організували яскравий флешмоб.

Під час візиту до СОТ «Політехнік» адміністрація ХПІ перевірила хід ремонтних робіт, які зараз тривають в таборі. Куратор реконструкції табору проректор НТУ «ХПІ» Магомєдемін Гасанов зазначив, що у двоповерховому корпусі вже відремонтовано один з під’їздів — це 2 VIP-номери на першому поверсі та 4 стандартних номери на другому поверсі. Тут повністю оновлені номери, облаштовані ванні кімнати (бойлер, душова, санвузол та ін.), проведено електропостачання. Почався ремонт покрівлі корпусу — вже знято старий шифер, який замінять металочерепицею. До вересня планують закінчити ремонт у цій будівлі, провести водопостачання і каналізацію. У пріоритеті — ремонт баскетбольного та концертного майданчиків, будівництво пляжних роздягальнь, установка електричного опалення в будівлі (планують зробити до наступного року). За словами проректора Магомєдеміна Гасанова, активні ремонтні роботи триватимуть до зими.

Голова профкому співробітників ХПІ Анатолій Фомін зазначив, що профспілки вишу також зроблять внесок у реконструкцію СОТ «Політехнік». Це — забезпечення номерів будівлі новими меблями, закупівля холодильників, телевізорів, постільної білизни.

Більше інформації про СОТ «Політехнік» (Харківська область, сел. Фігуровка) можна знайти в їхній групі в Facebook.

Більш фотографій — на сторінці прес-служби НТУ «ХПІ» в Facebook.

Довідка:

Спортивно-оздоровчий табір «Політехнік» розташований в Харківській області, сел. Фігуровка в сосновому лісі на березі р. Сіверський Донець.

Гості можуть розміститися в комфортабельних котеджах або номерах у корпусах. Крім обладнаного пляжу і спортивних майданчиків, відпочиваючим також пропонують екскурсії та походи, літній кінозал, квести та ін.