ЦІКАВО — ПРО ПІДКУРСИ ХПІ

У ХПІ стартували підготовчі курси до ЗНО сезону 2018/2019рр. Це заняття з семи технічних і гуманітарних спеціальностей. Що вони дають і в якому форматі проходять? Колишні слухачі, тепер вже студенти, а також викладачі підкурсів діляться своїми враженнями.

                            НЕ ТАК, ЯК У ШКОЛІ

«Різниця колосальна. Тут вам дохідливо пояснять для чого вам взагалі потрібна англійська мова. ХПІ надає величезний вибір спеціальностей, які відправляють вчитися за кордон. Тут вам дадуть повну базу знань тієї англійської мови, яка вам стане в нагоді», — студент ХПІ Олександр Фадєєв.

«На заняттях у школі в нас було дуже мало часу, тобто 45 хвилин. За цей час можна мало встигнути вивчити. Думаю, що на підкурси приходять люди, які спрямовані на підготовку та складання ЗНО. Крім того, я брала участь в олімпіаді з хімії, і отримала додаткові 20 балів, які мені дуже допомогли під час вступу», — студентка ХПІ Олеся Ілюхіна.

«Все сподобалося. Матеріал видано інформативно. У школі ми поверхнево пройшлися по фізиці, а тут більш ретельно проходять кожну тему», — студент ХПІ Ентоні Буреньков.

                           ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ВИКЛАДАННЯ

«Я ходив на підкурси в ХПІ за трьома предметами, — українська, математика і фізика. Це був прискорений курс. За 4 місяці ми встигли пройти повністю всю програму. Мені здається, вимоги були жорсткіші, ніж в школі, і завдяки цьому, ми навчилися більшого. Краще розкривали потенціал. Були складніше завдання, більш високого рівня і нам давали матеріал більш поглиблено. У підсумку я склав всі предмети на 190 і вище», — студент ХПІ Микола Райваховський.

«В нас є лекційна форма занять і практична форма занять. Ми подаємо теоретичний матеріал з мови та літератури, потім закріплюємо його у вигляді тренувальних вправ, тестових завдань закритої-відкритої форми та завдань на відповідність. Обов’язковим є домашні завдання, які виконують слухачі. Окремою важливо частиною нашої роботи є підготовка до написання твору на дискусійну тему», — викладач підкурсів української мови Ірина Снігурова.

«Наші викладачі з фізики намагаються зацікавити абітурієнтів, і показати, що не страшно складати ЗНО з фізики. Ми викладаємо її цікаво, показуємо, як фізика працює, але при цьому готуємо систематично до ЗНО. Починаємо з низького рівня і потім практикуємо на задачах. Також ми готуємо наших учнів до олімпіади з фізики», — старший викладач кафедри фізики ХПІ Ксенія Мінакова.

                           СТАВЛЯТЬСЯ, ЯК ДО ОСОБИСТОСТІ

«Набагато відрізняється від ставлення викладачів у школі. Тут до тебе ставляться як до особистості, як до сформованого члена суспільства, з повагою. Але й вимоги, звичайно, теж як до дорослої людини. Тобто правила поведінки та виконання відповідних завдань», — студент ХПІ Олександр Фадєєв.

«Мені дуже сподобалося навчання в університеті з хімії, особливо, коли ми прийшли після школи. Викладачі до нас добре ставилися, як до рівних. Всім намагалися пояснити. Якщо ми просили додатковий час, щоб вони нам щось пояснили, то вони залишалися. Всі, хто хотів поліпшити свої знання — поліпшили», — студентка ХПІ Олеся Ілюхіна.

                         АДАПТАЦІЯ ДО ВИШУ

«ХПІ — великий виш з купою корпусів, і, якщо прийти одразу на перший курс вчитися — можна загубитися. А так, ти ходиш на підкурси, запам’ятовуєш де які корпуси. На психологічному рівні легше, ти звикаєш до цього вишу і менше хвилюєшся», — студент ХПІ Микола Райваховський.

«Мені дуже сподобалося навчання на підкурсах тим, що викладання велося з нахилом до вступу абітурієнтів до вишу, з адаптацією їх до університету. Викладачі нам розповідали чому ми будемо навчатися за профілем, наприклад, з хімії», — студентка ХПІ Олеся Ілюхіна.

                       НОВІ КОНТАКТИ ТА МОЖЛИВОСТІ

«В нас такі теплі дружні стосунки, і я принаймні на своїх заняттях намагаюся зробити так, щоб ліквідувати бар’єри. Обов’язковим є те, що вони після написання ЗНО подають вісточку про себе, як написали, які були запитання. Учні завжди від мене можуть отримати консультацію, в будь-який час, по телефону, чи коли ми побачимось», — викладач підкурсів української мови Ірина Снігурова.

«Навесні в Політеху проходить серія предметних олімпіад, одна з них фізика. Участь в олімпіаді дає сертифікат від 15 до 20 балів при вступі до нас у Політех. Це велика підмога і велике страхування для себе, як майбутнього студента нашого університету», — старший викладач кафедри фізики ХПІ Ксенія Мінакова.

                       ПРИХОДЬ НА ПІДКУРСИ ХПІ!

«Друзі, вступайте на підкурси до ХПІ. Це вам багато чого дасть, і ви складете всі предмети на 195 +, я вам гарантую», — студент ХПІ Микола Райваховський.

«Всі, хто хочуть збільшити свої знання і вступити до Політеху — приходьте до нас на підкурси. Є можливість займатися за різними предметам, які ви оберете. І після того у вас будуть додаткові бали при вступі до ХПІ», — студентка ХПІ Олеся Ілюхіна.

«Особисто від себе рекомендую онлайн версію підкурсів, тому, що це більш зручно. Не всі можуть фізично бути присутнім на заняттях. А для онлайн версії у всіх є гаджети. Це легко і невимушено», — студент ХПІ Ентоні Буреньков.

«Якщо ти хочеш чогось навчиться — йди на підкурси до ХПІ!», — студент ХПІ Олександр Фадєєв.

Довідка:

Підготовчі курси сезону 2018/2019 стартували 22 вересня. Записатися на заняття можна протягом півроку — нові групи будуть створюватися наприкінці кожного місяця (до лютого 2019 р.). Студентами підготовчих курсів ХПІ можуть стати школярі будь-яких міст і областей України. Політех також пропонує курси для учнів 9-10 класів. Навчання можливо в денному (субота і неділя), вечірньому (з понеділка по п’ятницю) і дистанційному форматі. Серед предметів — математика, фізика, хімія, англійська мова, історія України, біологія, українська мова та література.

ВАЖЛИВО: випускники підготовчих курсів (як очних, так і дистанційних) відразу переходять до фінального туру університетської олімпіади. Це дає можливість отримати до 20 додаткових балів до результатів ЗНО при вступі до НТУ «ХПІ».

Більше інформації можна дізнатися за телефоном (057) 707-62-31, e-mail: podkursi.khpi.kharkov@gmail.com, на сайті http://vstup.kpi.kharkov.ua/pidgotovche-viddilennia/, а також в Facebook, Instagram.