У ХПІ відзначили кращих студентів

На честь Міжнародного дня студентів у ХПІ традиційно вітали своїх студентів. 19 листопада ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол вручив нагороди юним політехнікам, які особливо відзначилися. Спеціальні стипендії та почесні грамоти отримали близько 80 студентів.

«Гарантією якості освіти, центральною фігурою університету безумовно є студент. Дорогі студенти, тільки разом з вами ми будемо рухатися вперед! Та освіта, яку ви отримуєте, гідна світового та європейського рівня і буде давати вам можливість упевнено представляти себе на ринку праці у нас в країні і за її межами» — так розпочав своє звернення до студентів Євген Сокол.

Юних політехніків зі святом привітав і радник голови Харківської обласної держадміністрації (ХОДА) Юлії Світличної Олексій Курцев: «Ви вчитеся в одному з кращих вишів нашої країни, який відомий у всьому світі. Я хочу подякувати ректору Євгену Івановичу і вашій команді за те, що ви робите в галузі освіти, вашим студентам, які показують дуже потужні результати на міжнародній арені».

Ректор Євген Сокол підбив підсумки за останній рік — це і активна участь студентів в олімпіадах, конференціях і конкурсах, та лідируючі позиції ХПІ у престижних рейтингах. Так, за підсумками проведення Всеукраїнської студентської Олімпіади 2017-2018 навчального року, НТУ «ХПІ» зайняв III місце серед технічних університетів країни та IV — серед усіх вишів України.

20 політехніків брали участь в регіональному конкурсі студентських наукових робіт з природничих і гуманітарних наук, переможцями стали студенти інститутів і факультетів: МІТ (5 осіб), ХТ (6 осіб), КІТ (1 особа).

Інтерес студентів до міжнародних програм продовжує зростати, за останній рік у всіх заходах міжнародної діяльності університету взяли участь 106 студентів.

Євген Сокол підбив підсумки спортивних студентських перемог, розповів про те, що ХПІ заслужив: 10 медалей на змаганнях світового рівня, 50 — європейського і близько 300 медалей — українського масштабу. Серед переможців: легкоатлетки ХПІбадмінтоністи, студентка ХПІ з дворазовим “сріблом” з пара-армрестлінгу, курсант ХПІ, який приніс до скарбнички з легкої атлетики золоту і срібну медалі.

Також студенти-політехніки беруть активну участь в творчих конкурсах, представляючи Палац студентів (ПС) ХПІ, який виконує головну роль в розвитку естетичних якостей, поглядів, формуванні естетичного ставлення до дійсності і творчої активності молоді. На сьогоднішній день 8 колективів ПС мають почесне звання «Народний». За останній рік у Палаці студентів ХПІ було проведено понад 160 культурно-масових заходів, а саме: Посвячення в студенти, свято, присвячене Міжнародному дню студентів, випускний бал «Парад магістрів», новорічний бал для студентів та інші.

Завдяки високим заслугам в навчанні і активну громадську діяльність кращим студентам НТУ «ХПІ», 77 майбутнім інженерам були вручені почесні грамоти та стипендії:

– Президента України (5 осіб),

– Верховної Ради України (2 особи),

– Кабінету Міністрів (2 особи),

– Харківської обласної держадміністрації (2 особи),

– Першого ректора університету ім. В.Л. Кирпичова (5 осіб),

– ТОВ «Васищевській завод рослинних олій» (5 осіб).

НТУ «ХПІ» також відзначив студентів в номінаціях:

– «Кращі учасники науково-дослідної роботи» (22 особи),

– «Кращі активісти профспілки» (14 осіб),

– «Кращі учасники художньої творчості» (12 осіб),

– «Кращі спортсмени» (8 осіб).

Детальніше зі списком усіх нагороджених можна ознайомитися нижче.

НАКАЗ_день_студентів

«Буду дуже радий, якщо все наше спілкування і співпраця разом дасть нам можливість рухатися далі та завойовувати позиції, які відповідають НТУ «ХПІ» — зазначив ректор Євген Сокол.

Оскільки День студента в ХПІ завжди особливий, святкування продовжилися в Палаці студентів НТУ «ХПІ», де для політехніків пройшла квест-вечірка з концертом від кращих творчих колективів ПС, а також конкурсами та призами.

Більше світлин з нагородження за посиланням.

Довідка: Міжнародний день студентів (International Students ‘Day) відзначається щорічно 17 листопада. Він був заснований в 1941 році на міжнародній зустрічі студентів країн, що боролися проти фашизму, яка проходила в Лондоні (Великобританія). Почав відзначатися з 1946 року. Дата встановлена ​​в пам’ять про чеських студентів-патріотів. Традиція святкувати День студента дійшла і до наших днів. Це свято відзначають студенти в багатьох країнах світу. Проведенню Дня студента передує також Міжнародна студентська тиждень боротьби за мир і дружбу. В Україні свято було встановлене офіційно Наказом Президента в 1999 році.