У студентки ХПІ — міжнародне «срібло» з шорт-треку

23-25 ​​листопада в Польщі пройшли міжнародні змагання ISU Junior Challenge Series – Danubia з шорт-треку. Студентка факультету соціально-гуманітарних технологій ХПІ Марія Долгополова завоювала срібну медаль в жіночій категорії на дистанції 500 м.

Змагання, які є етапом Кубка Європи, проходили в польському місті Санок. Студентка ХПІ (група 2.СГТ202п.8) Марія Долгополова увійшла до складу збірної України. Вона виступала в жіночій категорії в забігах на кількох дистанціях (1500м, 1000м, 500м). Її суперницями були спортсменки з Білорусі, Болгарії, Хорватії, Чеської Республіки, Польщі, Угорщини. За підсумками змагань Марія Долгополова зайняла II місце на дистанції 500 метрів, поступившись перемогою представниці Білорусі.

Довідка:

На чемпіонаті ISU Junior Challenge Series – Danubia 2018 у Польщі спортсмени виступали також і в юніорських жіночих і чоловічих категоріях. Чемпіонат був одним з етапів відбору на фінальний етап Кубка світу, який відбудеться в Хорватії в квітні 2019 року.

До складу збірної команди України увійшли 18 харків’ян, які за підсумками змагань в різних категоріях завоювали п’ять золотих і три срібні медалі.

Шорт-трек — одна з трьох дисциплін ковзанярського спорту. Змагання проходять на хокейному майданчику і, на відміну від бігу на великих ковзанках, спортсмени виходять на відстані не парами, а одночасно стартують всі учасники. Довжина доріжки для шорт-треку, яка має овальну форму, становить 111,12 м. Розміри ж самої ковзанки — 60 на 30 м. Шорт-трек є зимовим олімпійським видом спорту (у 1992 році увійшов до програми Олімпійських ігор).