Студент ХПІ захистив диплом в представництві датської компанії

В рамках співпраці НТУ «ХПІ» та ТОВ «БІІР Україна» студент 6 курсу вишу Андрій Шкребела (Навчально-науковий інститут енергетики, електроніки та електромеханіки) проходив переддипломну практику в представництві компанії «БІІР Україна» в Одесі. Стажування в датській фірмі, яка спеціалізується на розробці продуктів в галузі енергетики, дозволило студенту Політеху написати дипломну роботу, яку він захищав в «БІІР Україна». Андрій побудував моделі енергосистем України і Європи в середовищі MatLab Simulink, а також змоделював їх спільну роботу. Його дослідження зацікавили представників компанії.

Андрій Шкребела працював над дипломним проектом «Дослідження системи керування частотою в ОЕС України». Під час практики в компанії «БІІР Україна» він ознайомився з актуальними питаннями регулювання частоти в енергосистемі при переході на новий енергоринок в Україні. Консультації експертів, реальна практична робота допомогли студенту ХПІ зробити дослідження актуальним і корисним, вирішити ряд завдань, поставлених науковим керівником і фахівцями компанії. На думку експертів, аналіз, проведений Андрієм Шкребелою, дозволяє прогнозувати особливості розвитку енергосистеми в період реорганізації енергетичного ринку України.

Захист дипломної роботи відбувся в Одеському представництві компанії «БІІР Україна». У ньому також взяли участь співробітники датського офісу компанії, з якими був організований телеміст. Презентація результатів дослідження проходила на англійській мові.

«Подібна співпраця корисна і ефективна, оскільки дозволяє оцінити рівень теоретичної та практичної підготовки студентів, а також визначити їх потенціал в якості можливих майбутніх співробітників компанії. Студенти Політеху можуть вирішувати реальні практичні завдання, що включають як проектні, так і наукові аспекти, для реальних енергетичних об’єктів», — зазначила науковий керівник студента, професор кафедри передачі електричної енергії Оксана Довгалюк.

  Довідка:

Представники датської компанії BIIR відвідали НТУ «ХПІ» у 2017 році з метою обговорення співпраці в навчанні студентів та працевлаштуванні випускників Політеху. За результатами переговорів було заплановано підписання Договору про співпрацю між НТУ «ХПІ» та BIIR.

BIIR — інженерно-консалтингова компанія, заснована в 2008 році в місті Орхус, Данія. У 2013 році був відкритий український офіс в Одесі — «БІІР Україна». Компанія спеціалізується на проектах з використання вітроенергетики та інших відновлюваних джерел енергії, видобутку і транспортування газу і нафти. BIIR надає послуги з розробки продуктів в галузі енергетики (конструювання та проектування механічних і електричних систем, розробка програмного забезпечення, промисловий дизайн тощо), управління проектами, впровадження систем контролю якості, оцінки концептів і бізнес-планування.