ХПІ об’єднав туркменських студентів

НТУ «ХПІ» відвідала делегація з Туркменістану на чолі з директором Національного інституту освіти країни Байрамом Бяшимовим. Мета — зустріч з туркменськими студентами, які навчаються в університетах Харкова, керівництвом цих вишів, обговорення питань освіти, ознайомлення з можливостями НТУ «ХПІ».

Візит туркменської делегації стартував з переговорів, в яких взяли участь представники адміністрації НТУ «ХПІ» та ще семи вишів Харкова, в яких навчаються громадяни з Туркменістану.

НТУ «ХПІ» представляли: ректор вишу Євген Сокол, проректор Геннадій Хрипунов, декан факультету міжнародної освіти Дмитро Кудій, начальник відділу з міжнародних зв’язків Олександр Гончаров.

Серед туркменських делегатів були — директор Національного інституту освіти країни Байрам Бяшимов, представник молодіжної організації Туркменістану Йгенберди Керієв, зав. кафедри суспільних наук Туркменського державного університету ім. Махтумкулі Аннаберди Бурунов, співробітники посольства Туркменістану в Україні.

В рамках зустрічі, присутні обговорили ряд питань, що стосуються умов навчання і проживання туркменських студентів в Україні.

«Ми давно співпрацюємо, і завдяки постійному контакту з посольством Туркменістану в Україні, можемо вирішувати питання, які виникають, оперативно. ХПІ веде активну підготовку студентів-іноземців. Зокрема, у нас навчається близько двохсот студентів з Туркменістану. Також в Політеху є 12 спеціальностей, які передбачають навчання повністю на англійській мові. Крім того, у нас є німецький освітній центр. Ми постійно оновлюємо матеріально-технічну базу вишу, використовуємо нові технології для навчання», — сказав ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

«Ми поважаємо і цінуємо українську освіту. Сподіваємося, що після закінчення навчання в Україні студенти з Туркменістану стануть висококласними фахівцями. Ми хочемо, щоб вимоги до наших туркменським студентам були такими ж високими, як й до інших. Важливо, щоб вони не лише займалися освітою, а й науково-дослідною роботою, освоювали сучасні технології, стажувалися на виробництві. Зі свого боку, ми теж робимо моніторинг, відстежуємо, які проблеми існують», — зазначив директор Національного інституту освіти країни Байрам Бяшимов.

Пізніше в ХПІ відбулася зустріч з туркменськими студентами, які навчаються в різних вишах Харкова.