«Гідросила Груп» і ХПІ: розвиток співробітництва

20 березня відбувся робочий візит делегації НТУ «ХПІ» до м. Кропивницького (Кіровоградська область). Мета — переговори з Головою Наглядової ради ПрАТ «Гідросила Груп» Павлом Штутманом, відвідування машинобудівних підприємств холдингу. За підсумками ряду зустрічей були досягнуті домовленості в науково-технічній та освітній сферах.

На переговорах НТУ «ХПІ» представляли: проректор з наукової роботи вишу Андрій Марченко, к.т.н. докторант кафедри теорії і систем автоматизованого проектування механізмів і машин Антон Васильєв. Серед головних питань для обговорення — співпраця ХПІ та підприємств «Гідросила Груп» в сфері прикладних науково-технічних розробок галузі машинобудування для підвищення конкурентоспроможності таких підприємств на національному і глобальному ринках, підготовка професійних інженерних кадрів, які відповідають сучасним вимогам роботодавців.

Зокрема, передбачається науково-технічне співробітництво в наступних напрямках: механічна обробка деталей, ливарне виробництво, технології пластичних мас і полімерів, промислова та біомедична електроніка, електромеханічні системи, матеріалознавство, сфера IT. Мета — поліпшення характеристик продукції, яка випускається підприємствами.

«Ми взяли участь в Круглому столі, де були представники багатьох компаній холдингу «Гідросила Груп». Дуже гострим було питання про підготовку фахівців, зокрема, обговорювался формат дуального навчання. Зараз ми будемо узгоджувати наші можливості, побажання компаній. Це широке партнерство з вирішення актуальних проблем освіти і науки. Будемо рухати вперед», — сказав проректор з наукової роботи НТУ «ХПІ» Андрій Марченко.

Довідка:

У лютому 2019 року НТУ «ХПІ» відвідав Голова Наглядової ради ПрАТ «Гідросила ГРУП» Павло Штутман з метою визначення напрямків співпраці з університетом. Він провів переговори з керівництвом ХПІ, ознайомився з основними сферами діяльності вишу, відвідав кафедри і лабораторії Політеху, поспілкувався з вченими. Пізніше Харківський політех відвідали представники компанії «Гідросила АПМ» (Кіровоградська область). Вони зустрілися зі студентами з цього регіону, які навчаються на різних факультетах та інститутах ХПІ, розповіли про можливості співпраці з компанією на етапі навчання в університеті, запросили політехніків працювати на підприємствах компанії після випуску.