Онлайн-олімпіада з фізики для школярів від ХПІ. Реєстрація

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» запрошує школярів та вчителів взяти участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі з фізики «Light is Fun». Приєднатися до масштабної олімпіаді можуть учні 1-11 класів. Реєстрація триває з 21 квітня по 25 травня — https://naurok.com.ua/konkurs/light. Завдання будуть відкриті з 2 по 25 травня. Організатори — викладачі НТУ «ХПІ», освітній проект «На урок».

Мета — показати, що фізика цікава наука, а її явища людина може спостерігати навколо себе. До того ж, сьогодні наука може пояснити практично все навколо, пов’язане зі світлом і кольором.

Конкурс проходить в зручному онлайн-форматі. Завдання потрібно вирішувати прямо на сайті. Школяр сам обирає зручний час для участі (в проміжку, зазначеному організаторами), проте всі завдання потрібно вирішити за один раз, вклавшись в 40 хвилин.

За підсумками проходження тестування школяр побачить свій результат і зможе отримати нагороду. Відзначимо, що всі учасники незалежно від результатів конкурсу отримають електронний сертифікат про участь. Переможці будуть нагороджені дипломами I, II і III ступенів.

Більше про конкурс та умови участі можна прочитати за посиланням: https://naurok.com.ua/konkurs/light

Довідка:

Завдання для конкурсу з фізики «Light is Fun» були розроблені фахівцями Національного технічного університету «ХПІ», спільно з освітнім проектом «На Урок». Вони адаптовані для учнів, які вже почали проходити курс фізики (7-11 класи), і для тих, хто знайомиться лише з окремими фізичними явищами (1-6 класи).

Конкурс створено до Міжнародного дня світла, проводиться за сприяння ЮНЕСКО.