БК «Політехнік» увійшов до вісімки найсильніших баскетбольних команд України

У спорткомплексі НТУ «ХПІ» 35 травня відбулися ігри харківського туру Студентської баскетбольної ліги України в дивізіоні «Північ». У змаганнях взяли участь чотири баскетбольні команди з Харкова, Полтави та Запоріжжя. Баскетбольна команда «Політехнік» стала переможцем у всіх трьох іграх дивізіону та увійшла до вісімки найсильніших студентських команд країни, які продовжать боротьбу у фіналі за звання чемпіона Студентської баскетбольної ліги України.

У перший день харківського туру Студентської баскетбольної ліги України в дивізіоні «Північ» баскетболісти НТУ «ХПІ» стали переможцями в грі з командою ПНПУ (Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка) з рахунком 132:36. Також в стартовій грі команда ХДАФК (Харківська державна академія фізичної культури) поступилася місцем ЗНТУ (Запорізький національний технічний університет) з рахунком 76:92.

У півфіналі дивізіону «Північ», 4 травня, баскетбольна команда «Політехнік» (НТУ «ХПІ») виграла у команди Харківської державної академії фізичної культури (ХДАФК) з рахунком 73:58. А баскетболісти ЗНТУ з командою ПНПУ завершили гру перемогою — 144:66.

В заключний день туру, 5 травня, в головному поєдинку дивізіону «Північ» БК «Політехнік» (НТУ «ХПІ») обіграв ЗНТУ (Запорізький національний технічний університет) та став переможцем в територіальних Студентських змаганнях з баскетболу. Рахунок фінальної зустрічі 71:63. У матчі за бронзові медалі команда ХДАФК (Харківська державна академія фізичної культури) перемогла команду ПНПУ (Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка) з рахунком 138:39.

Головний тренер студентської команди «Політехнік» НТУ «ХПІ» Тимур Арабаджи про перемогу та майбутній фінал зазначив: «Ми завжди до студентських олімпіад ставимося дуже серйозно та хочемо досягати максимальних результатів. Ми отримали гарну можливість поборотися далі у вісімці за гідне місце в Україні. Всі хлопці, які грають в нашій студентській команді, є професійними гравцями: хтось в суперлізі, хтось в першій лізі, тому хочеться реалізувати цей потенціал і в цих змаганнях».

 

Дивіться топ-моменти гри за посиланням: https://youtu.be/79uReWtD6ww

Довідка:

Територіальний етап Студентської баскетбольної ліги України складається з дивізіонів (Північ, Південь, Чорне море, Захід, Центр та інші). Кращі команди кожного дивізіону виходять до Фіналу восьми, де змагатимуться за звання чемпіона Студентської баскетбольної ліги України.