Другий сезон проекту STEMCampSchool в ХПІ. РЕЄСТРАЦІЯ

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» запрошує старшокласників 13-16 років взяти участь у другій літній науково-освітній школі STEMCampSchool, яка буде проходити з 3 по 14 червня 2019 року в Політеху. Це — цікаві лекції, тренінги, лабораторні роботи, майстер-класи з трьох обраних технічних напрямків, а також реалізація власного проекту.

Учасниками школи зможуть стати 100 активних і мотивованих хлопців та дівчат. Відбір проводитиметься на конкурсній основі, серед критеріїв — цілеспрямованість, мотивація у пізнанні технічних наук, показники успішності з точних та природничих дисциплін. Участь — безкоштовна. Реєстрація до 24 травня за посиланням: https://bit.ly/STEMcamp2019.

Етапи літньої інтенсивної школи STEMСampSchool:

06 травня – 24 травня — реєстрація анкет кандидатів на участь в проекті,

25 травня – 01 червня — відбір учасників проекту,

03 червня — урочисте відкриття STEMCampSchool,

03 червня – 13 червня — відвідування учасниками лекцій, семінарів, майстер-класів, та інших інтерактивних занять з трьох обраних технічних напрямків, а також розробка командних проектів під керівництвом молодих вчених НТУ «ХПІ».

Серед напрямків — прикладна фізика (фізичні досліди), екологія, хімія (хімічні досліди), математика (комп’ютерне моделювання), електроніка (створення нових девайсів), робототехніка, інженерне проектування, альтернативна енергетика.

14 червня — урочисте закриття літньої школи. Фестиваль науки, де учасники продемонструють свої проекти.

Переваги участі в STEMCampSchool:

— нові знайомства, створення креативної команди для виконання завдань,

— спілкування та робота зі студентами, молодими вченими ХПІ в процесі розробки і виконання STEM-проектів;

— реальне занурення в студентське життя Харківського Політеху;

— отримання сертифіката про участь в STEMCampSchool,

— підвищення обізнаності про різні технічні спеціальності для вибору своєї подальшої професії.

Організатори — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації.

Офіційна сторінка STEMCampSchool в Facebook: www.facebook.com/STEMcampschool/

Контакти:

Авдєєва Олена Петрівна, +380 (66) 915-14-01, o.avdieieva@gmail.com

Радогуз Сергій Анатолійович, +380 (96) 108-38-34, radohus@gmail.com

Довідка:

STEMCamp School НТУ «ХПІ» — інтенсивна літня школа для дітей, організована в 2018 році молодими вченими НТУ «ХПІ за підтримки Посольства США в Україні. Слухачами першого сезону школи були 100 школярів м. Харкова та області. Протягом 10 днів вони працювали з вченими вишу та розробляли свої проекти.

Подивитися відео про те, як проходила перша школа STEMCampSchool можна за посиланням.

Також дивіться фоторепортажі з відкриття проекту, лекцій фізика-експериментатора з США Крістофера Чіаверіни, квесту по ХПІ, і фінального Фестивалю науки Hands on Science.

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, Engineering and Mathematics» — наука, технологія, інженерія і математика. Ці напрямки лежать в основі цієї методики освіти. При цьому ці дисципліни вивчаються не окремо, як зазвичай, а в комплексі. Велике значення має практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямками розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці.