ХПІ: Захоплюючий науковий квест з електроніки

10 травня Навчально-науковий інститут енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ» спільно з технічною студією «Винахідник» провели науковий квест для учнів загальноосвітніх шкіл. У квесті взяли участь понад 30 школярів віком від 6 до 16 років. Команди формувалися за допомогою жеребкування, що дозволило поєднати в групи дітей різного віку. Захід відбувся за підтримки Ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації.

Вчені та студенти Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки організували захоплюючі інтерактивні локації, на яких школярі досліджували електронні схеми, збирали головоломки, які були надруковані на 3D-принтері, визначали полярність обмоток трансформатора, виконували розрахунки з проектування гідрогенератору, дізнавалися про принципи передачі електричної енергії дротовим та бездротовим способом. Також учасники квесту ознайомилися з джерелами альтернативної енергії, брали участь у створенні роботів та дізналися про принципи їх управління.

Мета заходу — за допомогою ігрового підходу познайомити школярів зі спеціальностями Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки НТУ «ХПІ».

Організаторами квесту стали шість кафедр електротехнічного напрямку: «Автоматизовані електромеханічні системи», «Електричні апарати», «Електричні машини», «Інженерна електрофізика», «Передача електричної енергії», «Промислова і біомедична електроніка».

Надалі, Навчально-науковий інститут енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ» планує залучати учнів загальноосвітніх шкіл й до інших заходів, які проводяться в університеті.

Більше фото дивіться на сторінці Прес-служби у Facebook.

Довідка:

Технічная студія «Винахідник» міжнародна мережа позашкільних освітніх установ, де діти у віці від 3 до 16 років навчаються на курсах, від раннього розвитку до робототехніки та програмування, за допомогою навчальних конструкторів LEGO®. Вихованці «Винахідника» регулярно беруть участь в змаганнях українського (ROBOTICA, FIRST LEGO League і FIRST LEGO League Junior) та  міжнародного масштабу (World Robot Olympiad). З 2008 року відкрито 30 студій в Україні та Молдові, в яких навчаються понад 13000 дітей.