Досвід ХПІ на міжнародній конференції в Італії

Доцент кафедри фізики НТУ «ХПІ» Ксенія Мінакова стала представником Українського національного вузла Міжнародного Дня світла ЮНЕСКО. В рамках цієї роботи Ксенія отримала грант на участь в урочистій конференції «Illuminating Education» («Освіта, що дає світло») Міжнародного дня світла 2019 року. Конференція відбулася 16 травня в місті Трієст (Італія) в Міжнародному центрі теоретичної фізики імені Абдуса Салама (ICTP).

Учасники обговорили питання, пов’язані з використанням світла в наукових і культурних проектах, STEM-освіті і поділилися результатами проведення різних заходів. Ксенія Мінакова представила власний досвід проведення в квітні 2019 інтерактивних майстер-класів з фізики «Light is Fun» для школярів, вчителів та батьків в трьох містах України: Харкові, Полтаві та Києві. Також вона розповіла про підготовку онлайн-олімпіади з фізики для школярів – результату співпраці викладачів НТУ «ХПІ» та освітнього проекту «На урок».

 

Довідка:

Всього в світі діють 67 національних вузлів, учасники яких займаються освітньою, творчою і наукової діяльністю, пов’язаною зі світлом.

Міжнародний День світла відзначають 16 травня. Це глобальна ініціатива, яка визнає центральну роль світла і його місце в науці, культурі та мистецтві, освіті, а також в таких галузях, як медицина, комунікації і енергетика. Також захід спрямований на досягнення цілей ЮНЕСКО щодо заохочення освіти, рівності та миру (офіційний сайт міжнародної ініціативи: www.lightday.org).