STEMCamp School в ХПІ. На старт!

3 червня, в понеділок, в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбудеться церемонія відкриття другої літньої науково-освітньої школи STEMCamp School. Учасниками STEM-школи стануть 100 активних і мотивованих хлопців та дівчат, які з 3 по 14 червня зможуть послухати захоплюючі лекції, взяти участь в лабораторних роботах, майстер-класах, а також реалізувати свій науковий проект.

На церемонію відкриття STEMCamp School запрошені: представники Харківської облдержадміністрації, зокрема, віце-губернатор Анатолій Бабічев, ректори великих харківських вишів. Від НТУ «ХПІ» з вітальним словом виступлять: ректор професор Євген Сокол, голова Ради молодих вчених Олена Авдєєва, директор Інженерно-фізичного інституту Олексій Ларін.

Місце проведення: НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2), головний (ректорський) корпус, 2 поверх ауд. 12.

Час: 10:00.

Організатори — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації.

Офіційна сторінка STEMCamp School в Facebook: http://www.facebook.com/STEMcampschool/

Більш докладно про літню STEM-школі можна дізнатися тут.

Довідка:

STEMCamp School НТУ «ХПІ» — інтенсивна літня школа для старшокласників загальноосвітніх та спеціалізованих шкіл, організована в 2018 році молодими вченими НТУ «ХПІ за підтримки Посольства США в Україні. Слухачами першого сезону школи були 100 школярів м. Харкова та області. Протягом 10 днів вони працювали з вченими вишу та розробляли свої проекти.

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, Engineering and Mathematics» — наука, технологія, інженерія і математика. Ці напрямки лежать в основі цієї методики освіти. При цьому дані дисципліни вивчаються не окремо, як зазвичай, а в комплексі. Велике значення має практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямками розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці.