ХПІ — в трійці кращих університетів Харкова

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» посів третє місце в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів Харкова, продовжуючи тримати марку кращого технічного вишу регіону та країни. Відповідна інформація була опублікована на сайті «Освіта.ua».

Даний рейтинг представляє виші Харкова і Харківської області, які зайняли найвищі місця в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2019 року.

В якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України використані національні рейтинги навчальних закладів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Отриманий узагальнений рейтинг враховує рейтингові місця вишів за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт».

Довідка:

«ТОП-200 Україна» — методика проекту «Топ-200 Україна» базується на використанні даних прямих вимірювань та експертних думок. Діяльність ВНЗ оцінюється за допомогою інтегрованого індексу. Цей індекс включає три комплексні складові: індекс якості науково-педагогічного потенціалу, індекс якості навчання та індекс міжнародного визнання.

Рейтинг «Scopus» — результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, яка є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, опублікованих навчальним закладом або його працівниками в наукових виданнях. У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — показником, заснованим на кількості наукових публікацій та кількості цитувань цих публікацій.

Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» — рейтинг вищих навчальних закладів за показником середнього бала ЗНО абітурієнтів минулого року, які зараховані до вищих навчальних закладів на навчання за кошти фізичних і юридичних осіб (контракт).