Диплом ХПІ визнаватиметься в Єгипті

З 2019/2020 навчального року диплом про вищу освіту Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» визнаватиметься в Єгипті. Про це повідомляє Міністерство вищої освіти і науки цієї країни. Крім ХПІ, в Єгипті будуть котируватися дипломи ще п’яти українських вишів, які входять до світового рейтингу університетів QS World University Rankings 2020 року, а також — Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

Згідно з новими правилами, затвердженими в ході засідання Вищої університетської ради Міністерства вищої освіти і науки Єгипту, випускникам-єгиптянам НТУ «ХПІ» тепер не потрібно буде після повернення на Батьківщину здавати іспити для підтвердження кваліфікації. Також абітурієнтам-іноземцям Політеху надаватиметься відтермінування для служби в армії.

Відзначимо, що в 2017 році делегація НТУ «ХПІ» відвідала Єгипет. Результатом візиту стала угода взаємовигідного двостороннього співробітництва в сфері вищої освіти та навчання іноземних студентів в Україні, а також створення в Єгипті профорієнтаційної мережі НТУ «ХПІ». У харківському Політеху навчається більше п’ятидесяти студентів з Єгипту.