Бадмінтоністка ХПІ — срібний призер Чемпіонату Світу

8-11 серпня в грецькому місті Сідірокастро проходив міжнародний турнір з бадмінтону «Hellas Open 2019». У змаганнях взяли участь двісті двадцять спортсменів з 45-ти країн світу. Серед учасників студентка факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ» Анастасія Прозорова. За підсумками турніру вона стала срібним призером в жіночій парній категорії.

У півфіналі «Hellas Open 2019» студентка ХПІ Анастасія Прозорова та її партнерка Валерія Рудакова перемогли сильну пару з Шотландії із рахунком 15:21, 21:12, 21:19. Також дівчинки обіграли Грецію з кількістю очок 21:10, 21:5.

У фіналі турніру, пара Анастасії Прозорової та Валерії Рудакової поступилася лише Франції (21:13, 21:16) та, за підсумками змагань, посіла друге місце.

Більш детально з результатами турніру можна ознайомитися за посиланням.

Довідка:

Займаючи 163-тє місце в світовому дорослому рейтингу жіночої парної категорії, Анастасія Прозорова та Валерія Рудакова на «Hellas Open 2019» обіграла пару з Шотландії (86-та в рейтингу та друга сіяна на турнірі), а в фіналі — програла 80-ій в рейтингу та 1-ій сіяній на турнірі парі з Франції.

У міжнародному турнірі з бадмінтону рівня «International Series» брали участь також інші бадмінтоністи з України: Артем Почтарьов, Гліб Бекетов, Михайло Махновський, Кирило Леонов, Іван Мединський та Наталія Войцех.