І спорт, і відпочинок, і любов: Табору в Фігуровці — 65!

14 серпня 2019 року Спортивно-оздоровчий табір (СОТ) «Політехнік» відзначив своє 65-річчя. Урочиста подія об’єднала керівництво ХПІ, викладачів, студентів вишу та інших гостей, які зібралися на базі «Політехнік», що розташована в мальовничому місці — на березі р. Сіверський Донець (урочище Фігуровка, Харківська обл.). Для святкового шоу на честь ювілею табору політехніки, учасники творчих колективів Палацу студентів ХПІ підготували різноманітні концертні та спортивні номери, організували масштабний флешмоб. Крім того, відбулося відкриття сучасного баскетбольного майданчика.

«65-річчя табору в Фігуровці — велике свято для нашого університету. Ми доклали чимало зусиль, щоб створити тут умови для відпочинку і заняття спортом. За останні три роки ми зробили дуже багато: відремонтували половину двоповерхового корпусу, побудували чотири котеджі, і найголовніше — ряд спортивних майданчиків. Серед них — корти для великого і настільного тенісу, зал для боротьби, майданчик для пляжного волейболу і наша гордість, яку ми сьогодні відкрили — баскетбольний майданчик, площею 510 кв.м. Це подарунок нашій баскетбольній команді «Політехнік», щоб вона могла тренуватися в комфортних умовах і показувати чудові результати. Найголовніше, що таких майданчиків в Харківському регіоні фактично немає», — сказав, відкриваючи урочистий захід, ректор ХПІ Євген Сокол. Ректор підкреслив, що фінансування ремонтних і будівельних робіт табору здійснюється виключно за спонсорські кошти.

Святкування ювілею СОТ «Політехнік» почалося зі святкового концерту. У ньому взяли участь студенти ХПІ, представники творчих колективів Палацу студентів Політеху. Вони підготували різноманітну концертну програму: танцювальні, пісенні та акробатичні номери, грали в КВК, влаштували масштабний флешмоб.

Студентки-третьокурсниці, представниці збірної ХПІ з аеробіки, розповіли, що із задоволенням не лише відпочивають і тренуються у Фігуровці, але й беруть участь в різних заходах. «Ми приїжджаємо сюди, як відпочивальники і як спортивна команда. Займаємося спортом, плаваємо, відпочиваємо. Звісно, готуємо танцювальні номери. Кожного року табір все більше облаштовують, так, що стає комфортніше і краще», — розповіла студентка спеціальності «Кібербезпека енергосистем» Євгенія Молоткова.

А ось студентка спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Аліна Лаврук поділилася, що це її перша поїздка до табору «Політехнік»: «Я тут вперше, а дівчата вже вдруге. Нас об’єднала збірна Політеху з аеробіки, де ми зустрілися. А зараз ми разом у таборі. У нас сьогодні дуже різноманітна програма. Це — аероденс, потім будемо танцювати джаз-фанк, потім КВК і флешмоб з усіма хлопцями та дівчатами Фігуровки».

Один з організаторів святкової програми, директор табору, викладач кафедри фізвиховання ХПІ Андрій Євтифієв розповів, що до ювілею СОТ «Політехнік» постаралися особливо: «Ми підготували унікальний захід — зробили денну і вечірню програму, щоб всі максимально перейнялися нашим святом, табором і горіли бажанням до нас повертатися. У нас творчі номери і для людей, які були у витоків нашого табору, і для молоді — студентів, дітей, які будуть вступати до нас в НТУ «ХПІ». Ми відчуваємо себе великою дружньою родиною». Він також зазначив, що у Фігуровці можна відпочивати цілий рік: «Ми знаходимо можливість відпочивати тут в будь-яку пору року. Багато хто вже став фанатами цього табору і приїжджають допомагати готувати табір. Кожен намагається зробити свій внесок у його розвиток. І навесні, і влітку, і взимку ми намагаємося, щоб наш табір жив».

Після концерту на новому баскетбольному майданчику відбулася товариська гра між баскетбольними командами «Політехнік» та «Поляков-Політехнік», а також естафета.

Куратор реконструкції табору, проректор ХПІ Магомедємін Гасанов розповів, що оновлення Спортивно-оздоровчого табору «Політехнік» стартувало в 2016 році та активно триває й до сьогодні: «Зокрема, до наступного року хочемо зробити в «Політехніку» басейн і сауну», — поділився планами проректор.

Відзначимо, що святкування ювілею Спортивно-оздоровчого табору «Політехнік» відбулося за участі ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола, почесного ректора ХПІ Леоніда Товажнянського, проректорів вишу: Руслана Мигущенка, Геннадія Хрипунова, Магомедєміна Гасанова, Олександра Труша, голови профспілкової організації співробітників Політеху Анатолія Фоміна, голови профкому студентів ХПІ Сергія Мастерного. Також в рамках заходу ряд співробітників НТУ «ХПІ» був відзначений грамотами.

Більше світлин на сторінці прес-служби ХПІ в Facebook.

Довідка:

Спортивно-оздоровчий табір «Політехнік» розташований в Харківській області, урочище Фігуровка в сосновому лісі на березі р. Сіверський Донець. Тут гості можуть розміститися в комфортабельних котеджах або номерах в корпусах. Крім обладнаного пляжу і спортивних майданчиків, відпочивальникам також пропонують екскурсії та походи, літній кінозал, квести та інше.