Випускники ХПІ з Лівану «взялися» за розвиток української економіки

Іноземні випускники Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» захистили дисертаційні роботи економічного напряму. За підсумками захисту, молоді вчені з Лівану Мохамад Аль Джавад Мокх та Махмуд Муса Ягі отримали дипломи кандидатів економічних наук НТУ «ХПІ». Результати їхніх науково-методичних розробок представляють практичний інтерес та вже впроваджуються в Україні.

Так, Мохамад Аль Джавад Мокх захистив дисертацію за темою «Формування організаційно-економічного забезпечення державної підтримки працевлаштування» (керівник проф. Олександр Манойленко). Отримані в ході його досліджень дані аналізу та оцінки сучасного стану працевлаштування в Україні, вже використовуються в розробці програм з регулювання процесів зайнятості населення.

Розробки дисертаційної роботи «Державне регулювання забезпечення безпеки національної економіки» Махмуда Муса Ягі (керівник проф. Наталія Якименко-Терещенко) впроваджуються в Харківській області.

Захист дисертаційних робіт, які були підготовлені випускниками-ліванцями в НТУ «ХПІ», відбувся в Причорноморському науково-дослідному інституті економіки та інновацій.

Урочисте вручення дипломів кандидатів економічних наук відбулося за безпосередньої участі та підтримки проректора ХПІ з роботи з іноземними студентами Геннадія Хрипунова.

Варто відзначити, що молоді вчені запропонували активізувати та розвивати спільну роботу з розширення наукових і навчальних взаємин між провідними науковими установами республіки Ліван та НТУ «ХПІ» з метою підготовки кадрів вищої кваліфікації для економіки Лівану.