ХПІ відкрив IT сквер

Перед стартом нового навчального сезону, 31 серпня 2019 р. ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол провів традиційну зустріч із колективом вишу. Він представив доповідь про підсумки 2018-2019 навчального року, розповів про цілі та завдання на майбутній. Зустріч відбулася в Палаці студентів ХПІ. Також ректор Євген Сокол вручив нагороди співробітникам університету, які особливо відзначилися. Після цього на території кампуса Політеху відбулося відкриття IT-скверу, який є одним з об’єктів проекту Парку науки і техніки вишу — STEAMPARK НТУ «ХПІ».

Підбиваючи підсумки навчального року, ректор професор Євген Сокол зробив акцент на високих позиціях ХПІ в рейтингах України та світу, розширенні міжнародних контактів. Він відзначив активну участь викладачів, студентів, аспірантів, вчених Політеху в різних наукових конкурсах, конференціях і олімпіадах, а також стипендіальних проектах. Зокрема — бізнес-інкубаторі еō Business Incubator, створеному на базі ХПІ, освітньо-стипендіальній програмі CIG R&D LAB від Chernovetsky Investment Group (CIG). Ректор Євген Сокол презентував стратегію розвитку НТУ «ХПІ» на найближчий рік, розповівши про основні цілі та завдання.

Відбулося нагородження співробітників Політеху, які зробили особливий внесок у просування науки і освіти серед молоді, реалізацію науково-освітніх проектів. Серед нагород — грамоти та подяки Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА), Харківської обласної ради, Департаменту освіти і науки ХОДА, виконкому Харківської міської ради, Харківського міського голови. Список нагороджених — за посиланням.

Після цього на території кампуса ХПІ, перед Вечірнім навчальним корпусом, відбулося урочисте відкриття IT-скверу. Він є одним з об’єктів проекту Парку науки і техніки вишу — STEAMPARK НТУ «ХПІ». Захід пройшов за участю керівництва, співробітників вишу, голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, студентів Політеху.

Ректор ХПІ Євген Сокол розповів, що відкриття IT-скверу — лише один з кроків для розвитку STEAMPARK — парку науки і технологій під відкритим небом. Крім нього на території університету вже «посаджені» чотири «сонячних» дерева, а також розташована модель паровоза.

Губернатор Юлія Світлична зазначила, що ХПІ і до сьогоднішнього дня залишається флагманом технічних наук і розвивається: «Виш не тільки шанує свої традиції, але ще й продовжує модернізуватися. Сьогоднішнє відкриття стане хорошим початком ваших нових ідей, креативних планів, перемог».

Крім того, вже за традицією (яка розпочалася в 2018 р.), ректор університету Євген Сокол і проректор Магомедємін Гасанов разом зі студентами висадили біля Вечірнього корпусу університету кілька хвойних дерев. Вони прикрашатимуть реконструйований сквер, який тепер може похвалитися новими доріжками, фонтанами і арт-об’єктами.

Більше світлин за посиланням.