ХПІ запускає нові програми стажувань та вивчення німецької мови. РЕЄСТРАЦІЯ

Німецький освітній центр НТУ «ХПІ» проводить набір студентів на навчальну програму «Німецькомовний інженер». Це — можливість навчатися німецькій мові з лекторами з Німеччини та Австрії (на безкоштовній основі). Слухачі курсів зможуть підвищити свій рівень знань до В2 / TestDAF, або ж вивчити німецьку мову «з нуля», а також взяти участь в інших проектах Центру. До участі в конкурсі допускаються студенти 1-2 курсу ХПІ, які займаються за інженерними напрямами. Дедлайн — 15 вересень 2019 року, реєстрація за посиланням https://forms.gle/qvzvJiDDwWzFMgTK9.

Освітня програма «Німецькомовних інженер» — це поглиблене вивчення німецької мови українськими студентами Політеху на безкоштовній основі. Навчання проходить з першого по четвертий курс, в тому числі з вивченням технічної німецької на старших курсах. За цей час слухачі можуть підвищити свій рівень знань до В2 / TestDAF, або ж вивчити німецьку мову «з нуля». Лектори — викладачі ХПІ, представники німецької та австрійської служб академічних обмінів (DAAD та OeaD). Серед умов відбору — успіхи в навчанні за своїм напрямом, високі бали тестування ЗНО, мотивація для вивчення німецької мови, участі в інших конкурсах та програмах Німецького центру.

Крім того, відкрита попередня реєстрація на конкурс для отримання стипендії на семестрове навчання в університеті прикладних наук Вюрцбург-Шванфурт (FHWS) за програмою Erasmus+. Навчання в Німеччині буде проходити в весняному семестрі 2019-20 навчального року. Для студентів НТУ «ХПІ» доступні 4 стипендії за напрямами: електротехніка, комп’ютерні науки, бізнес-адміністрування. Обов’язковою вимогою для конкурсантів є наявність сертифіката рівня В2 з англійської або німецької мови. Попередня реєстрація до 1 жовтня 2019 року за посиланням: https://forms.gle/HYyBaFe4o89XHWEV6

Також цього навчального року стартує новий проект від Німецького освітнього центру для студентів-іноземців ХПІ — програма «Німецька для іноземців». З жовтня 2019 р. іноземні студенти Політеху зможуть відвідувати курси німецької мови на платній основі. Інформація про вартість та умови навчання буде доступна пізніше. Попередня реєстрація за посиланням: https://forms.gle/dkUU11is4FHoCUY29

Відзначимо, що для всіх учасників Німецького освітнього центру ХПІ (українських та іноземних студентів Політеху) доступні не лише якісні курси вивчення німецької мови, а й можливість брати участь в різних міжнародних проектах, освітніх програмах, стажуваннях.

Контакти: Німецький освітній центр знаходиться в головному (ректорському) корпусі ХПІ, к.39 (1 поверх). Ознайомитися з актуальною інформацією і описом освітніх програм можна на сторінках у соціальних мережах: група в Facebook (www.facebook.com/groups/DeutschesAusbildungsZentrum), сторінка в Instagram (https://www.instagram.com/daz.khpi/), #dazkhpi.

Нагадаємо, влітку цього року 10 студентів НТУ «ХПІ» в рамках проекту Німецького товариства академічних обмінів (DAAD) проходили навчання та стажування в Німеччині.

Довідка:

З 2016 року в НТУ «ХПІ» працює Німецький освітній центр, який координує роботу університету з німецькими та австрійськими вишами, безкоштовно навчає студентів німецькій мові, консультує з питань навчання в Німеччині та Австрії. У центрі, зокрема, працюють німецький лектор DAAD та австрійський лектор OeaD (Австрійська служба академічних обмінів).

Новий договір DAAD, укладений між Магдебурзьким університетом ім. Отто-фон-Геріке (OVGU), НТУ «ХПІ» та НТУУ «КПІ» в 2018 році, передбачає для студентів гарантовані місця зі стипендією (від 750 до 850 євро на місяць) і наступні можливості:

— проходження мовної практики в Магдебурзі (для студентів 2 курсу),

— проходження виробничої практики в Магдебурзі (для студентів 3 курсу),

— включене навчання в магістратурі з підготовкою і захистом диплома в Німеччині (для студентів 4 курсу).

DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) — німецька служба академічних обмінів, яка пропонує стипендії для студентів, аспірантів, викладачів і науковців.