У ХПІ стартував новий курс в рамках програми НАТО—Україна

9 жовтня в НТУ «Харківський політехнічний інститут» стартували курси перепідготовки для колишніх українських військовослужбовців. Нова група складається з 22 слухачів, які будуть навчатися за напрямом «Менеджмент та ділове адміністрування». За підсумками курсу вони отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації та сертифікати міжнародного зразка. Освітній проект реалізується на базі Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ» в рамках програми НАТО—Україна.

Урочиста церемонія відкриття курсу пройшла за участі директора Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ» Юрія Паржина, начальника Харківського обласного військового комісаріату полковника Юрія Колгушкіна, головного спеціаліста Харківського обласного центру зайнятості Оксани Яковлевої.

Довідка:

З 2000 року НАТО підтримує Україну в реалізації Програми перепідготовки колишніх військових, які прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування у цивільній сфері.

Управління НАТО з економічних питань безпеки та оборони в 1999 році започаткувало в Україні програму мовної підготовки, спрямовану на надання допомоги колишнім військовим, або таким, які незабаром будуть звільнені в запас.

З 2007 року, як відповідь на потреби ринку праці та у зв’язку з ростом обсягу фінансування, було засновано напрям економічних дисциплін на базі досвідчених українських навчальних закладів та тренінгових інститутів.

Мета Програми — підтримка України в питаннях соціальної адаптації кадрових військовослужбовців.

Програма надає можливість пройти підготовку за такими напрямами як менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, навігація маломірних суден та ін.

Подібні курси проходять в більш, ніж 60-ти містах і селищах по всій території України. Цивільний бюджет, затверджений на 2019 рік, дозволить здійснити перепідготовку понад 800 осіб. Зараз вже більше 12 000 колишніх військовослужбовців пройшли навчання за Програмою НАТО перепідготовки.

Міжгалузевий інститут післядипломної освіти Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» з 2009 року бере участь в програмах НАТО—Україна з перепідготовки (професійного навчання) і соціальної адаптації колишніх військовослужбовців, звільнених у запас або відставку. За цими програмами в м. Харкові, Харківській області та м. Полтаві вже підвищили кваліфікацію і отримали допомогу в працевлаштуванні понад 1700 осіб.