Політехніки взяли участь у фестивалі «Food-STEM»

Представники НТУ «ХПІ» — студенти і викладачі кафедри технології жирів та продуктів бродіння, кафедри хімічної техніки та промислової екології, кафедри органічного синтезу і нанотехнологій, взяли участь у профорієнтаційному заході «Food-STEM». Подія проходила в Харківському міському центрі зайнятості та була присвячена Дню харчової промисловості, об’єднавши роботодавців, представників вишів Харкова, школярів і всіх охочих. В рамках «Food-STEM» відбувся ярмарок вакансій та майстер-класи з приготування різних страв. Крім того, колектив НТУ «ХПІ» отримав грамоту з подякою за багаторічну співпрацю та вагомий внесок у реалізацію програми профорієнтації молоді Харківського регіону. Нагороду вручив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Під час «Food-STEM» на різних локаціях Центру зайнятості представники навчальних закладів проводили майстер-класи з приготування різних страв, спілкувалися з учасниками, розповідали про умови навчання, роботи. Серед представлених майстер-класів — приготування страв тайської кухні, млинців, кондитерських виробів з борошна, карвінг (художнє різблення по фруктах і овочах), нанокухня, процес капсулювання харчових продуктів, приготування і прикрашення вафель з натуральними барвниками, інше. Всі охочі могли спробувати себе в якості кухарів, технологів, кондитерів, приготувати і продегустувати страви.

Довідка:

Захід «Food-STEM» відбувся 18 жовтня напередодні Дня працівників харчової промисловості України. Свято було встановлено в 1995 році і відзначається кожну третю неділю жовтня (в 2019 році — це 20 жовтня).