Науковці ХПІ взяли участь у фестивалі Interpipe TechFest

19-20 жовтня НТУ «ХПІ» взяв участь у фестивалі науки, техніки та сучасних технологій Interpipe TechFest 2019, що проходив у м. Дніпро. Метою заходу є популяризація науки і технічних професій. Серед цікавинок фестивалю – демонстрації роботів, лекторій, виступ рок-гурту роботів Compressorhead, зона стартапів, цікаві досліди і створення машини Голдберга, майстерня DIY («зроби сам»), зона технічної освіти зі стендами університетів зі всієї України та багато іншого.

Делегація ХПІ продемонструвала цікаві стенди, експерименти та STEM  майстер-класи з електроніки, ливарного виробництва, екології, харчових технологій, та інших напрямків. Разом з політехніками дорослі та діти мали змогу спробувати визначити вміст шкідливих речовин у продуктах, навчитися паяти, створювати цікаві електричні схеми та користуватися справжніми лабораторними приладами.

Політех на фестивалі представляли: начальник методичного відділу Сергій Радогуз, старший викладач кафедри електричних апаратів Сергій Вировець, доцент кафедри комп’ютерних та радіоелектронних систем контролю та діагностики Юрій Хомяк,  аспірантка кафедри хімічної техніка та промислової екології Оксана Гетта, доцент кафедри технології жирів та продуктів бродіння Дмитро Матюхов та аспірантка кафедри ливарного виробництва Юлія Рябець.

Довідка

Interpipe TechFest – інженерне шоу, фестиваль науки та сучасних технологій. Проходить щорічно з 2016 року. За словами організаторів, мета заходу — популяризувати інженерію, науку та промисловість в Україні; підвищити інтерес молоді до точних і природничих наук, стимулювати усвідомлений вибір технічної професії.