ХПІ та UNIT Factory Kharkiv запустили унікальну програму

2 грудня 2019 року студенти програми Innovation Campus від НТУ «Харківський політехнічний інститут» почали відбірковий марафон на базі UNIT Factory Kharkiv. Інтенсивне 4-х тижневе навчання проходять 60 другокурсників Харківського Політеху. В рамках інтенсиву вони повинні подолати «виклики» марафону, за підсумками якого кращі з них отримають можливість безкоштовно навчатися в UNIT Factory Kharkiv. Це унікальний проект, створений спільно з державним вишем, який пропонує практичне навчання за затребуваними IT-технологіями.

Презентація проекту відбулася 28 листопада. Доцент кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» Володимир Сокол та представник UNIT Factory Kharkiv Дар’я Русецька презентували політехнікам схему навчання в Innovation Campus і оголосили старт 4-х тижневого марафону. Його учасники — студенти другого курсу, які навчаються за такими освітніми програмами ХПІ: програмне забезпечення інформаційних систем, комп’ютерні науки та інтелектуальні системи, інженерія програмного забезпечення, кібербезпека, сучасне програмування, мобільні пристрої та комп’ютерні ігри.

Марафон передбачає відсутність викладачів і лекцій, а натомість пропонує peer-to-peer навчання і роботу 7 днів на тиждень по 10+ годин. Після цього кращі студенти отримають можливість продовжити безкоштовне навчання в UNIT Factory Kharkiv.

Програма Innovation Campus розрахована на 4 роки. Після першого року навчання в ХПІ (вступ до спеціальності, вивчення фундаментальних дисциплін) студенти проходять конкурсний відбір (4-х тижневий марафон), щоб стати учасником програми проектного навчання (2-3-й рік навчання). Четвертий рік відведено для поглибленого вивчення предметів, практики і дипломної роботи в НТУ «ХПІ».

Innovation Campus — інноваційна освітня програма, розроблена командою українських IT-фахівців UNIT Factory у співпраці з НТУ «ХПІ». Концепція програми — перехід від декларативної схеми навчання, основою якої є отримання знань, до проектної схеми, спрямованої на набуття практичних навичок створення продуктів і систем. Це принципово нова система навчання, яка забезпечує бакалаврську підготовку високого міжнародного рівня. Студенти ХПІ можуть навчатися інформаційним технологіям, грунтуючись на принципах гейміфікації та peer-to-peer (співпраця на рівних).

Відзначимо, що студенти, які будуть учасниками цього проекту в 2020 році, пройдуть навчання вже в новому корпусі ХПІ, побудованому для програми Innovation Campus. Його відкриття заплановано на вересень 2020 року.

Нагадаємо, що проект Innovation Campus реалізується спільно ректором НТУ «ХПІ» Євгеном Соколом і головою Наглядової ради НТУ «ХПІ» Василем Хмельницьким. Його презентація відбулася навесні 2018 року. Більше про концепцію проекту можна прочитати за посиланням.

Довідка:

Інноваційний кампус НТУ «ХПІ» об’єднує передові технології навчання і спрямований на поєднання фундаментальних знань університетської освіти і практичних навичок реалізації проектів. Такий підхід дозволяє поєднати навчальний процес з практичними вимогами роботодавців та забезпечити якісну підготовку фахівців в сфері IT. Проект реалізується з 2018 року за підтримки Фонду Василя Хмельницького K.Fund. Мета — створити в Харкові умови, щоб талановиті IT-фахівці, студенти, стартапи та підприємці мали повноцінний доступ до знань і ресурсів та розвивали бізнес в Україні.

Фонд Василя Хмельницького K.Fund створений для підтримки проектів в галузі освіти та економіки. Його місія — допомагати талановитим і ініціативним українцям розвивати свій потенціал і реалізовувати себе в Україні, допомагаючи трансформації країни.

Учасниками проекту Innovation Campus НТУ «ХПІ» можуть стати абітурієнти, які при вступі до Політеху на IT-спеціальності виберуть першим пріоритетом освітні програми (конкурсні пропозиції) з поміткою Innovation Campus. Більше інформації: http://campus.kpi.kharkov.ua/specialties/