Вчені ХПІ отримали доступ до ресурсів Springer Nature

З 3 січня з локальної мережі НТУ «ХПІ» доступні повнотекстові публікації відомого міжнародного ресурсу Springer Nature – одного з найбільших світових видавців академічних і науково-популярних книг і журналів. Передплату забезпечило Міністерство освіти і науки України за кошти держбюджету через Державну науково-технічну бібліотеку (ДНТБ).

Зокрема, мова йде про різноманітні журнали Springer 1997-2020 років і електронні книги видавництва.

Повнотекстовий доступ до публікацій надано державним і комунальним вищим навчальним закладам і науковим установам з метою інтеграції українських вчених у світовий дослідницький простір, що є одним із пріоритетів роботи МОН.

Детальніше про умови використання ресурсів – дивіться в файлі.

 Довідка:

Springer Nature – академічна видавнича компанія, створена в результаті злиття Springer Science + Business Media і видавничої групи Nature Holzzbrinck, видавництва Palgrave Macmillan і Macmillan Education в травні 2015 року.

Springer Nature – видавець впливових світових журналів, книг і різних областях знань і є піонером в області відкритих досліджень. У широкому асортименті публікацій видавництво висвітлює весь спектр досліджень в галузі науки, техніки, медицини та соціальних наук.

Щорічно Springer Nature обробляє понад 1 мільйон статей і публікує близько 300 000 статей в майже 3000 журналах і 13000 книг.