До Італії разом з ХПІ

Студентки третього курсу англомовної програми «Менеджмент» Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Валерія Рогозна та Вікторія Мазуркевич пройшли навчання в Італії. Протягом семестру вони вчилися в Римському університеті Ла Сапієнца. Стажування проходило з вересня 2019р. по лютий 2020р. за підтримки європейської програми ERASMUS +.

За словами дівчат, вони на власному досвіді переконалися, що європейська освіта відрізняється від української. «Одним із завдань було підготувати стартап в групі зі студентів з різних країн, де ми класно попрактикували свою англійську. Ось це — міжнародний досвід», — відзначили Валерія і Вікторія. Також студентки розповіли, що їм дуже сподобалися семінари, які проводили керівники італійських компаній: «Вони ділилися з нами своїм власним унікальним досвідом, який в майбутньому дозволить нам не наступити на ті ж «граблі».

Студентки також приємно здивовані самою Італією та із захопленням розповідають: «Привітні люди, смачна їжа і «вічне місто» створили нам неймовірну атмосферу. Прогулянки біля Колізею, Римського форуму і фонтану Треві здавалися чимось нереальним. Місто просто дихає історією».

За ці півроку в Італії Валерія і Вікторія отримали масу емоцій і вражень, які запам’ятаються на довгі роки. Також вони висловили вдячність кафедрі менеджменту і оподаткування, яка сприяла організації поїздки в рамках програми ERASMUS +.

Довідка:

На сьогодні в НТУ «ХПІ» за програмою Еразмус + КА1 (академічна мобільність) укладені і працюють 24 договори про взаємну академічну мобільність з вищими навчальними закладами Австрії, Німеччини, Франції, Польщі, Італії, Угорщини, Туреччини, Румунії, Словенії, Словаччини, Литви та Греції. Щорічно десятки студентів різних спеціальностей НТУ «ХПІ» виїжджають до вишів цих країн на семестрове навчання, яке проводиться англійською мовою. Всі витрати студентів у період навчання (стипендія порядку 750-800 євро на місяць і оплата проїзду — близько 300 євро) повністю оплачуються Європейським Союзом.

Римський університет Ла Сапієнца або Sapienza University of Rome — державний вищий навчальний заклад в Італії. Почав вести академічну діяльність в 1303 році. Входить до 5% кращих вищих навчальних закладів світу, займаючи 182 позицію. Заробив міжнародну репутацію за досягнення в таких напрямах: «Мистецтво і Гуманітарні науки», «Інженерна справа і технології», «Науки про життя і медицина», «Природничі науки», «Соціальні науки і менеджмент», «Математика», «Фізика», «Інформатика». Є великим навчальним закладом, в якому навчається понад 115 тисяч студентів, близько 3 тисяч викладачів.