Команда студентів ХПІ здобула «золото» всеукраїнської олімпіади з електричних машин

Студенти IV курсу кафедри електричних машин НТУ «ХПІ» показали високі результати на Всеукраїнській олімпіаді «Електричні машини і апарати». У зв’язку із загальнонаціональним карантином, II етап олімпіади проходив в онлайн форматі 13-15 квітня 2020 року на базі Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського. За підсумками змагань, представники ХПІ вибороли перше місце в командному заліку, а також виграли ряд індивідуальних нагород: студентка Ірина Сороколіт (група Е-217са) посіла I місце, студент Артем Орлов (група Е-216а) — III місце, інші учасники команди також були відзначені дипломами.

Другий етап Всеукраїнської олімпіади «Електричні машини і апарати» проходив в онлайн форматі з використанням програм: Google ClassRoom (для учасників і членів журі), Zoom (для учасників і членів журі) і TeamViewer (для учасників).

Через зміну формату було прийнято рішення оцінювати студентів за допомогою наступних завдань:

— в перший день відбулося фахове тестування для оцінки теоретичного рівня підготовки студентів з теми електричних машин і апаратів. Учасники олімпіади повинні були відповісти на 30 питань закритого типу за відведений на це час (1 година).

— у другий день учасники виконували творчі практичні завдання для оцінки навичок комплексного вирішення завдань з теми електричних машин і апаратів, пояснення нетипових режимів їхньої роботи чи явищ, які в них відбуваються. Творче завдання складалося з трьох питань відкритого типу з обмеженням за часом у 1,5 години.

Після того, як студенти виконали завдання і отримали результати тестування, відбулося засідання конкурсного журі для підбиття підсумків Всеукраїнської олімпіади «Електричні машини і апарати» 2020 року.

Команду НТУ «ХПІ» представляли студенти IV курсу кафедри «Електричні машини». Вони отримали наступні нагороди:

— Ірина Сороколіт (група Е-217са) — I місце,

— Артем Орлов (група Е-216а) — III місце,

— Олександр Корсаков (група Е-216а) — IV місце,

— Олександр Вишняк (група Е-217са) — V місце,

— Олександр Куксов (група Е -216) — VI місце,

— Дмитро Мушенко (група Е-217са) — VII місце.

Їхня команда також посіла перше місце в командному заліку.

Керівник групи ХПІ — доцент кафедри електричних машин, к.т.н. Олена Юр’єва.